Up in the Air

Hej!
Igår var nog coolaste dagen någonsin! Albert är amatörpilot och har sitt egna plan och brukar ut å flyga ganska ofta, just nu är hans ena plan i USA och det andra under reparation så han flyger med sina kompisar m.m. Anyways så frågade hans kompis, Gill, om jag ville hänga på! Planet var det minsta jag någonsin sett, två platser var allt, knappt plats för kameraväskan.. Planet hade skidor på hjulen pga snön, så man började med att "åka skidor" några hundra meter sen la han gasen i botten och upp i luften for vi! Det var så himla häftig känsla! Ingenting för höjdrädda. Tänkte att det vore jäkligt coolt om man fick styra och skrattade för mig själv åt den löjliga tanken och då, som om han läst mina tankar, så tar pekar han på min hand sen på "styret" och säger att jag kan prova. Gaaah! Shit vad läskigt det var, minsta rörelse så rör sig planet, fick styra säkert 10 minuter, det var mäktigt! :D
Iiiiiiih!
:D

fin utsikt! Men det var svårt att fota genom planet...

Jättebra slut på 2011! :D Tyvärr har jag gått och blivit sjuk, kan knappt svälja, huvudvärk och hosta. fml. Har legat i sängen hela dagen, mår lite bättre nu. Ska fixa en kopp te å kolla på en film :))
Gott nytt år! :D Kram!

28 December 2011

Hej svejs!
Sitter och har skrivit tack-kort till snälla männsikor där hemma, ska snart äta middag sen har jag precis skaffat en ny film, Contagion, verkar jättebra så ska kolla på den ikväll :) Efter middan ska vi ut och åka skridskor, eller in... Det är en innomhus hall men det blir kuuul :)
Var i gallerian förut  med en kompis och gjorde lite grejer, fixa min klocka som var för stor, köpte lite nödvändigheter; frimärken, tandkräm m.m. och vi i allmänhet bara armbågade oss fram bland allt folk. Mellandagsrea är tufft :p
Hoppas ni har det bra i Sverige och njuter lika mycket av lovet som jag! :)
Kram

Boxing Day

Tjena, nu ger jag mig av till Galerian där det är mellandagsrea! Ser om jag kanske kan hitta något kul :)
Gla' i min nya Holebrook tröja :)
Kram!

27 December 2011

Hejj!

 

Åh sicken skön dag! Det enda jag och Nicole gjort idag är att kolla på Poirot, dricka te och sova. Det är väl det jullovet är till för? :) Imorn ska jag i alla fall kolla in mellandagsrean i gallerian med en kompis, sen kanske jag och Albert åka skridskor på kvällen toho :)

Idag är det Albert och Nicoles 40e bröllopsdag, shit pomes frites! Så de gick i alla fall ut och åt å jag hade det mys med te och en film i sängen. Deras son, Olivier, har nu fixat trådlöst internet! :D Så nu sitter jag i köket och skriver toho, det kommer bli så jäkla skönt att kunna sitta var som helst med datorn :))

Här är två bilder jag tog igår; att balasera på en klätterställning med kamran inställd på självutlösare var inte världens lättaste :p 

tralalala

Glaa :)

 

Sitter och kollar på ensam hemma, töhö rolig ju :p Ska hoppa i säng snart :)

 

Svar på en fråga också: Vad jag har för photoshop

Jag har Photoshop Elements 10.0 :)


Gonatt!


The greatest gift is christmas it self

Tjenamors!
Kom precis tillbaka från en promenix ute i vinterkylan, idag är det första dagen på säkert två veckor som det inte är runt -10 grader. Idag är det bara minus två hehe :p Fotade i alla fall en hel del, lägger upp de bilderna så fort som möjligt :)
Bilderna nedan har jag redigerat i photoshop som jag fick i julklapp, ni får jättegärna berätta vad ni tycker! Har ju precis börjat så de är inte så jättebra. När man första gången använder programmet ser det ju omöjligt ut, men efter några hjälp-videos på youtube gick det bättre, men det finns ju så sjukt mycket man kan göra. Jag har mest arbetat med ljuset och lite färgerna
Mascara och kajal

Töhö gulligt mobilsmycke

.

Loivikkavantar

En Holebrook tröja :)

En världsmysig mössa! Saken i metall är en namnskylt, på andra sidan står mitt namn. Det var Albert som hade svtesat ihop den och en annan sak. Kanske inte världens vackraste eller mest praktiska men jag blev såå rörd! Han hade inte fixat presenter till någon av sina barn, utan Nicole hade gjort det, men till mig tog han sig tiden att fixa något. Det är verkligen tanken som räknas!

En tesil med en dalahäst :))

Många örhängen, en berlock och en klocka :)

Och självklart en massa godis!

Fick lite annat smått och gott som jag glömde fota, men det var min jul det! :) Tack så hemskt mycket alla fina! ♥
Ikväll blir det julafton #2, då mina värdföräldrars andra dotter kommer hit :)
Kram

God Fortsättning

Hejsvejs och god jul på er :D
Hoppas ni hade en bra jul, jag hade en rikitgt fin en. Annorlunda än vanligt, men på ett bra sätt :) God mat och trevlig stämning. Sitter just nu och pillar på mina fina julklappar jag fick. TACK alla för paketen ni tog er tiden att göra! Håller just nu på att installera Photoshop (! :D) Gaah vad glad (och förvånad) jag är :D Fick en massa fina julklappar, lägger upp en bild snart :)
Tänkte visa bilderna från i torsdags när jag bakade pepparkakshus med Marie, det var superkul! Och fint blev det :)
Marie förbereder

mums
KLART!

Noël :)
Jag har tur som har en sån fin vän! :)

Nu ska jag ta och fota mina julklappar och försöka lista ut photoshop :)
Kramkram

En hög med glitter

Hejj!
Inga roliga inlägg på sistone, nu med julen är det alltid så mycket som händer hela tiden så har varken tid att fota eller skriva. Men nu har jag i alla fall hunnit ta lite bilder på på vår julgran! Det är massvis med färger, massvis med dekorationer och massvis med glitter, därav rubriken. Men det känns inte som om det är jul i övermorgon. Vi har snö, granen, julmusik, billiga hollywood julfilmer, pepparkakor och pepparkakshus men ändå känns det inte som jul... Blir ingen riktig jul i år men då får vi bara fira det ännu mer nästa år istället! :D
Skolan de sista dagarna är okej, halva skolan har redan åkt på semester (okej jag överdriver kanske lite..) och på de flesta lektioner leker vi lekar eller kollar på film. Förrutom på franska lektionen där vi spenderade tre timmar till att läsa och skriva bokrecensioner... Men imorn blir det bild, idrott, film och mer lek. Ska göra en kompis sällskap och ha på mig mjukisbyxor imorn så hon inte känner sig så ensam haha :p Åh så skönt :)) Sen är det äntligen JULLOV! :D
Jag var hos Marie ikväll och bakade ett pepparkakshus och lekte med hennes nya hund, gud vad han kunde hoppa, får de aldrig slut på energi? :p Huset blev jäääättefint (läs: ironisk...) haha ne men vi sa det att la maison n'est pas belle mais c'est fait avec beaucoup d'amour :) Jag lägger upp bilder på vårt mästervärk imorn om jag har tid.
Min hög med glitter


Hitta en liten lista på en annan blogg där man ska välja ena eller andra

Pepparkakor – Lussebullar 
Ischoklad – Knäck
Köttbullar – Prinskorv
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbensspjäll – Janssons frestelse
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Rullsylta – Pastej - tycker inte om något av det
Glögg – Julmust
Ge –hehe gillar båda :)
Hemma – Borta 
Utomlands – Sverige
Mysteriet på Greveholm – Deiselråttor och sjömansmöss
Plastgran – Äkta Helt klart!
Vad tycker ni?

Ojdå nu har klockan på något magiskt vis redan hunnit bli midnatt... Godmorgon på er där hemma! :D
Nu ska jag illa kvickt hoppa i säng, Gonatt!

Önskelista

Hejsvejs!
Dagen har bara varit bra! Jag är glaaaad! :D Jag fick ett jättebra betyg i kemi idag trolololo! :D :D En vecka kvar till jullov, ska baka pepparkakshus på torsdag å i allmänhet är det bara mysigt! Hehe en sak som hände i eftermiddags som jag inte var en av mina höjdpunkter på dagen var när jag på skolbussen hem somnade sista biten... Råkade missa min station och gå av 1,5 km bort. Det var snöstorm ute så det hade det lika gärna kunnat vara 1,5 mil. Men jag hade mina varma stövlar på mig och med en kopp te när jag kom hem var jag som återställd!
Imorn är det matteprov, sen en massa franska och gitarr. Tror min gitarrlärare tycker väldigt synd om mig som varken kan prata franska eller spela ett enda ackord på gitarr, just nu håller vi på med julsånger, jag lär mig Santa Claus is Coming to Town, det kan ju vara bra att veta? :)
Här nedan är min önskelista, har en massa andra småsaker också, sen vet jag ju att till exempel ett makroobjektiv kan vara lite svårt att skicka.. Men det är definitivt en ska jag ska lägga till på att köpa listan!
1. En silvrig klocka 2.Svenskt godis! 3. Närbildslins 4. Photoshop 5.Makro-objektiv 50mm 6. En "Sverige" berlock
Önskar mig även lite smink som inte går att hitta här, tidningar, ett par lovikkavantar, en sån där stickad vit/blå tröja. m.m.

Har spenderat hela kvällen till att läsa min franska bok, måste läsa ytterligare 150 sidor på tre dagar. Hjälp.
Jag vill ha lov!! 4 dagar återstår. Ska försöka läsa nåt kapitel till sen somnar jag nog. Godnatt!

Ut i skogen ska vi gå

Hej!
Idag var vi ute och skaffade en julgran! Vi åkte ut i skogen och sågade ner en fin en, hör tydligen till jultraditionen att välja ut granen själv i skogen. Mindre kul var dock att var -15 grader där ute! Här är det "bara" minus 10.. Trots att vi kom hem för tre timmar sen och jag druckit två koppar te, fryser jag fortfarande. Ska ut igen om ett tag, ska till Caroline, får se vad vi hittar på :) Annars idag har jag pluggat en del och skypade en väldigt kort stund med halva släkten heh, det var kul att se allihop! :) Ska skypa lite mer imorn med mamma och pappa.
.
Glad! :D

Julgranen sågas :)


Fatta att det bara är EN vecka kvar till jul?! 7 dagar, 168 timmar 10080 minuter! Känns ju som om det var första december igår. Ska gå till Galerian imorn med några kompisar och köpa några fler julklappar och kanske även nån liten julklapp till mig själv hehe :))
Kram!

V.51

Ja det här är då min vecka innan jullovet. fml.

Bara för att jag känner mig så gosig

Ja mina pyjamasbyxor är rosa med grodor på men de är världens myyysigaste! Nu hade jag tänkt krypa ner i sängen. Gonatt :)

Lucia

Glad Lucia där hemma!
Ingen riktig lucia stämning här, men jag tog ett par pepparkakor och en kopp te och kolla på några lucia klipp på youtube för att försöka liva upp det lite, det funka sådär. Jaja ikväll ska vi bort på middag, ser halft fram emot det, har egentligen massa plugg jag borde göra. Har en massa dumma prov innan lovet. Varför är lärare så elaka och har prov den 22a december?! Bara en och en halv vecka kvar till jullovet nu, åh vad skönt det ska bli :D två veckor av bara degande i sängen, åka skridskor och skidor, dricka varm choklad och myys! :D Tyvärr ska större delen av mina kompisar bort över julen så får se vad vi hittar på. 
Fina figurer från Farmor

Tack och hej!

Pepparkaksbak!

Hejsvejs!
Igår bakade jag pepparkakor, trots lite fel i receptet blev de väldigt goda. Lite knaprigare än vanligt då jag lyckades bränna första plåten... Men Albert kunde inte sluta äta dem så det tar jag som ett gott tecken! Julkänslan är på max just nu :)
Älgar! :D

:)

Gott så gott!

Tredje Advent

Hej på er! :)
Försöker se positivt på att jag inte skriver så ofta, det betyder ju bara att jag har mer att göra här borta och inte hela tiden behöver tänka på Sverige.
Hela helgen har varit rätt fullspäckad. Var på galerian med några kompisar i lördags och letade julklappar, sen gjorde jag pepparkaksdeg, plugga en del och städa å tvätta. På kvällen gick vi på en dansuppvisning. Det var jättekul att se, många jag kände var med i den också. De gjorde nötknäpparen, det var verkligen jättefint! Idag också har jag haft mycket att göra. Har skypat med väldigt många fina männsikor, började med Cornelia, sen Mamma och Pappa och sist Effie. Jag ♥ Skype! :p Nicole skjutsa mig till Centre ville på eftermiddan, där köpte jag lite (mycket) te och hitta en present till Nicole. Jag gick hem därifrån, fyra kilometer i -7 grader, det blev kaaallt, men med en varm choklad gick det lite bättre :) Sen bakade jag pepparkakor och lyssna på julmusik. Skriver om det imorn så jag har några bilder då också, blir dåligt med bilder när det är så mörkt... 
Förra veckan gjorde jag och Nicole en adventskrans, de firar inte advent men tror jag tjata om det tusen gånger och hur stort det är i Sverige så till slut bestämde vi att vi skulle göra en! :) Den blev väldigt fin, kottar, rönn, julkulor, ljus m.m. vad mer kan man begära? Ingen svensk traditionell kanske, men fiiiin!
Är beroende av julmusik just nu, skaffade precis Michael Bublés nya julskiva och lyssnar sönder The Real Group, jag älskar julen! ♥
Här är några favoriter just nu:
Musikvideon är så mys också!
Åh svensk julmusik :')
Och Michael Bublé såklart.

Gonatt, skriver imorn! :)

8 December 2011

Hejj!
Har inte hänt så mycket idag eller igår, en massa kemi pluggande bara. Hade provet idag men hann inte klart med allt så ska skriva klart imorn på lunchen. Idag efter skolan hade jag extrahjälp i franska som jag har varannan vecka och det höll på till 17.30 (usch) efter det skjutsade min lärare hem mig haha det blev mega awkward turtle... Man kan ju inte direkt säga nej, så blev det stelt och vi småpratade om vädret i säkert 10 minuter.
Jaja imorn är det äntligen fredag! Stora planer på städning av mitt rum lördag morgon, sen träffa några kompisar efter det. Ska baka pepparkakor också, ja nu har jag sagt det i säkert tre veckor men nu SKA jag göra det, måste ju ha till Lucia :) På kvällen ska vi se en dansuppvisning som Nicoles dotter har satt ihop, många tjejer i min skola är med i den så det ska bli kul att se. Söndag är stor kontakt-dag, skype med familjen och Cornelia och har bestämt chatt-tid med Johan.
Ska försöka sova nu, men har haft hosta i en evighet, kunde inte sova igår för jag hosta så mycket. Usch..
Gonatt!

Sol och 20 grader!

heheh nejj lurad! :p
Det har snöat i ungefär 36 timmar här borta, stora fina flingoor faller ute just nu, åh så fint! :D 
Ska dricka upp mitt te sen måste jag ge mig iväg till skolan. Hejsvejs!

Skolfoto

Halloj!
Har varit dålig på att skriva de senaste dagarna men har inte riktigt haft tid helt enkelt. I söndags kom jag hem efter att ha sovit över hos en kompis, vi hade väldigt kul och jag fick äntligen se del två av Harry Potter, trots att den var på franska var den lika bra som förväntat! Sen blev det lite julpynt, skrev julkort (var lite sent ute, men de kommer!) och har i princip bara lyssnat på julmusik i 3 dagar. Igår var jag och simma sen blev det plugg och på kvällen gjorde jag och Nicole en adventskrans! Jag måste fota den imorn, den är väldigt julig och fin! Så nu har det blivit lite rutin att vi tar varsin kaka och en kopp te efter maten och så tänder adventsljusen :)
Har kemiprov på torsdag så hela kvällen har jag ägnat mig åt det och kommer antagligen bli så imorn också. Måste hinna läsa min franska bok också :/
Jag behöver lite julklappstips här borta förresten! Nicole har sagt att de inte vill ha några paket men jag vill ju självfallet fixa något dem men vet inte riktigt vad det kan vara. Det behöver inte vara ett objekt utan mer som en gest. Jag tar emot alla förslag med öppna famnar!
Här nedan är mina skolfoton! Tog det vanliga också men ville inte köpa den. Det är verkligen en enorm grej att sluta skolan här. Jag går motsvarande nian kan man säga. Till våran avslutning fick man lunch och en kram..
Det var mäktigt haha :) Kändes väldigt film-aktigt med mössan också!

Todelo, det var en rolig upplevelse! :)

Nu ska jag sova, nattinatti!

3 December 2011

Tralalala vad jag är glad! :D

Strålande sol och snö ute, termometern visar 10 grader, å andra sidan är den placerad i solen.. Har varit ute och fotat, ska till Marie i eftermiddag, hon mår bättre, dricker te, hann prata en stund med Nicole och i allmänhet njuter av att vara här :D

 

Har ungefär två timmar innan jag ska gå och under den tiden ska jag hinna, packa ner lite grejer i en väska, duscha, torka håret, publicera det här inlägget, äta lunch och städa mitt rum. Nu gör jag ett ryck som pappa brukar säga ;) Skulle skriva lite julkort också men det hinner jag nog inte.

Laddar nog upp den nya headern imorn när jag kommer hem, eller en mycket liten chans att jag gör det idag.

 

Fint var det!




Glad tjej! :D


Misslyckat försök att blåsa snö...


Footsteps in the snooooow

 

Kramkram på er!


New earrings

Hejsansvejsan!
Sitter med en kopp te och ett tänt adväntsljus, ska sätta på en film snart och gosa ner mig i sängen♥
Skönt att det äntligen är fredag, ska inte göra mycket i helgen, skulle sova över hos en kompis men hon har fått influensan :/ Tror jag ska fixa ihop alla mina julkort och julklappar till Sverige, det tar säkert längre tid nu vid jul för paketen/breven att komma fram. Ska fota en ny header också, det har snöat halva dagen idag så det är alldeles vitt och fint ute så det kommer bli perfekt! Måste bara fundra på några bra idéer...  Annars har jag lite plugg; matte, kemi och engelska. 
Fick de av Farmor på min namnsdag, de är ännu finare i verkligheten ♥

Det tagit mig nästan en timme att skriva detta inlägg heh segt. Ska kolla på The Proposal och fixa en till kopp te nu :)
Gonatt!

Första december!

23 dagar kvar till julafton, 13 dagar kvar till Lucia, 30 dagar till ett nytt år, 1 dag kvar till helg! :D Tiden går så snabbt!
Idag har jag tänt mitt julafton-nedräknings-ljus för första gången och öppnat första luckan på min kalender. Nu kan julen få komma hur snabbt den bara vill, längtar till julgran, baka pepparkakor och pepparkakshus, lyssna på julmusik och sitta i soffan i pyjamasbyxor och läsa en bra bok :)
Idag har desvärre varit en ganska dyster dag, igår så begick en 15-årig tjej självmord på grund av hon blivit mobbad in princip hela sitt liv. Hon bode i Quebec någonstans och ingen kunde i över huvud taget tänka sig att hon skulle göra nåt sånt. Hela dagen pratade lärarna om hur viktigt det är att vi tänker på vad vi säger till varandra och att man inte ska judge a book by it's cover. På etiken tillbringade vi hela lektionen till att diskutera det ämnet och kolla på en video på youtube om henne och om mobbning. Sen skrev alla varsitt brev till säkerhetsministern i Toronto om att han måste agera, att det gått för långt. De har tydligen under flera år varit på vippen att stifta en lag om mobbning men aldrig kommit till skott. Så nu uppmanar media att varje elev i varenda skola i Quebec ska skriva ett brev till honom för att visa att folk bryr sig och att det är en viktigt punkt. Tycker det är jättebra att folk reagerar som de gör och faktiskt försöker göra någonting åt saken.
Känns knäppt att nu försöka följa med något helt orelevant och oviktigt..
Här är mitt fina ljus i alla fall:
...

Varm choklad och Le Passeur

Hej alla fina!
Åh sicken mysig kväll, fixade en kopp varm choklad, plockade fram lite pepparkakor och satte mig med min franska bok, som för en gångs skull är intressant, med musik i bakgrunden kunde det inte bli bättre.
Hade skön dag idag, min mattelärare är ju för skön! En kille började snacka med honom om Amerikansk fotboll, då snackar min lärare i 20 minuter om det framför klassen. Om den här säsången, vad som var bra och dåligt, nåt snyggt mål, vad som borde förbättras, coachen, listan är lång. Sen blev det runt 25 minuter av "arbete". Annars idag var jag och några och spela volleyboll, det gick sådär :p Sen kemi och engelska. Har avklarat 3 av 4 prov och en inlämmning nu, det rullar på. Imorn, första lektionen, har jag mitt sista prov (för den här veckan...), franska läsförståelse.
pluggar gör man väl ändå bäst med lite varm choklad och pepparkakor?

.

:)

Längtar till helgen! Sova ut på lördag och prata med Nicole, sen sova över hos en kompis till söndag och kolla på harry potter :D Ska förhoppningsvis hinna fota lite också :) Heh måste ju ha en bättre header än en där det bara står blä på....