Tuff kväll

'
Ikväll har jag det jobbigt. Gonatt!

29 September 2011

Halloj!
Här rullar det på, har precis kollat på 2 and 1/2 men, dom nya med Ashton Kutcher, dom är faktiskt inte så dåliga.
Ska försöka tvinga mig själv till att läsa min franska bok lite nu för sen ikväll är det ett nytt avsnitt av Grey's Anatomy! :D
Fick reda på idag att jag har ett litet prov i monde contemporain på måndag. Lärarna är verkligen jättedåliga på att berätta när man har prov. Mindre än en vecka på förhand liksom. Så det ska jag ägna mig åt i helgen. Det och baka kanelbullar! Det är, för er som inte visste, kanelbullens dag på tisdag men jag har inte tid att baka på vardagar så det ska jag göra tillsammans med Nicole på lördag :) 
Gammal bild: lavendel

Nu har jag suttit här så länge så det är helt kolsvart i mitt rum men jag orkar inte tända haha :P Ska läsa franska nu, hejjdå! :)

Pyssel och Kung Fu Panda

Go'kväll! eller nåt...
Sitter och pysslar lite, klipper och skriver små lappar som jag ska sätta upp på väggen sen. Kollar på Kung Fu Panda 2 också, verkar rätt kul men inget slår ju ettan :P Ska sätta mig i sängen med godispåsen när jag är klar. Fixade min geografi innan middan så nu är jag friii (som en fågel).
En rolig grej som hände idag på bilden förresten! Fick mitt första betyg, och det var ett bra betyg också :D Så aah det var en glad överraskning, speciellt eftersom de tar bild som ett så seriöst ämne här :))
Töhöhö lägger upp en bild sen när de väl sitter på väggen :)

Skriver inget mer ikväll så gonatt! :)

Hello Sunshine

Tjena mors! Ingen speciell dag direkt. Franska, bild, hängt lite på gymmet så där ;) På idrotten alltså..
Är ensam hemma ikväll så tänkte kanske vara lite busig och äta middag i sängen och kolla på en film, vore mys.. Ska göra det om jag får undan en geografi-läxa innan. Geografi, "Monde Contemporain", är verkligen världens tråkigaste ämne. Läraren bara pratar heeeela lektionen, alla sover, jag fattar ingenting och så får vi massa läxor.
Nu kom Nicole hem, hon kanske kan hjälpa mig lite med läxan innan hon går..
Hello Sunshine- Den blev inte som jag ville. Solen skulle synas mer i bakgrunden, liksom titta ut men då blev det för mörkt och blä.
Hejdå!

EFFIE

GRATTIS EFFIE! :D
Ja hej på er! Idag fyller en väldigt fin och underbar kompis 16 bast. Effie har jag känt i cirkus 3 år och några månader, hon är en jätterolig filur som nu har börjat på södra latin med alla hipsters. Hoppas du inte blivit alldeles för mega-kulturell när jag kommer tillbaka. Ååh vad jag saknar dig! Men veckan som jag kommer tillbaka till Sverige så ska vi fanimej fixa en enorm picknick i humlan och reunion:ia allesammans! Taggaaa :D
Du är så fiiiin! Bild från i sommras på mitt landställe♥

Nu är det snart midnatt hos er men jag hoppas verkligen du hade en GRYM dag och att du hann äta en massa tårta! :D♥
Skriver sen :)

Pluggar franska. Eller?

Hej där!
Någon franska läsning blev det ju då inte. Slutade med att jag surfa runt på nätet, facebook, olika bloggar och musik. Sen helt plötsligt var det middag, jag ursäktade mig efter och sa att jag skulle plugga franska men nu sitter jag här igen. Jag har verkligen ingen självkontroll haha :p
Kemiprovet idag gick för övrigt bättre än förväntat. Det jag tyckte var omöjligt tyckte alla andra också var svårt så jag var inte den enda som hade lite problem mot slutet. Annars hände inget speciellt i skolan idag. Har matteprov nästa vecka men det är lite lättare så är inte så stressad över det (än).
Imorn har jag en tråkig dag. Börjar med dubbel franska. Yey.. Vi ska skriva en berättelse och vi har i läxa att göra en plan/förberedelse inför den. Jag har en idé, ingen bra idé men den får duga. Målet imorn är att hålla mig vaken på lektionen. Efter det har jag bild och idrott så det lär väl gå ganska snabbt.
Kan inte sluta garva åt den här bilden på vår katt som jag tog idag. Så himla underbar!
lolcats eller vad? :P

Nu SKA jag plugga franska. Hejjdååå

27 September 2011

Hallojsan!
Kom precis hem och så såg jag ett paket i trappen från mamma! :D Visste redan vad det var men ändå, jag blev så glad :D Får lite Sverige hit igen!
Det var en massa gott svenskt lösgodis som jag sitter och smaskar på just nu. Och ett elekroniskt lexikon.
Gick ut och fota lite efter skolan också, det börjar bli höst men fortafarnde inte de där orange/röda löven man hört talas om. Nicole har sagt att när det är som höst-igast är hela "berget" helt rött av löven, ska jag ge mig ut!
Vem visste att ett äppelskrutt kunde va så fint?

och solen sken

Har precis chattat med Malin och nu mår jag lite halvt illa av allt godis. Ska fixa en kopp te och läsa min franska bok nu, hörs sen :) Kram

Godmorgon

Halloj! Här är klockan 7.53 och jag har lite tid att spilla innan bussen kommer. Sitter här med en kopp te och lyssnar på musik. Har precis fotat några lustiga bilder som jag lägger upp. Lite morgon/eftermiddagsunderhållning ;) 
höhö humor...

Det blev ju värsta photoshooten av sig självt. Nada redigering.

Nu ska jag dricka upp min kopp te, borsta tänderna, ta på mig jeans och bege mig mot skolan. Andra lektionen är det kemiprov! Önska mig lycka till!

Allt och ingenting

Aloha! Ingen bra uppdatering jag vet men till mitt försvar har jag kemiprov imorn. Så så fort jag kom hem dumpade jag resten av böckerna, tog min kemi och ipoden ikopplad i öronen och traska iväg till Tim Hortons. Där satt jag i en dryg timme med min smoothie och pluggade kemi. Träffade också en kompis till Albert där så vi snacka en stund. När jag kom hem, vet ni vad jag gjorde? Jo jag fixade en kopp te och pluggade mer kemi. Sen tog jag en dusch och ja, ännu mer kemi efter det. Men nu orkar jag inte mer så nu ska jag skriva klart det här inlägget, kolla facebook sen sova. 

Kemi...

Men idag har för övrigt varit en väldigt bra dag. Trots tråkiga lektioner. Pratade med en del nya människor på geografi lektionen och på guitar håller vi på och lär oss hur vi spelar hit the raod jack och det gick bra för mig! Som aldrig spelat guitar (är väldigt osäker på hur det stavas. Hjälp.. Guitar? Guitarr? Gitarr?) och som är den mest omusikaliska människa någonsin. Innan det spelade vi The Joker toho den är så kul! Och fina Saga som visa den för mig..
Musik hjälper alltid

Ja annars då.. Jag prata med en kompis om en skolresa till Kalifornien i vår! Ååh det vore så himla kul :D (hehe vi får prata om det på söndag mamma) Det är en vecka då man har ett fullspäckat schema. Man åker till San Fransisco, Los Angeles, Universal Studios, Grand Canyon, Las Vegas och mycket mer. Plan B är att åka till Mexico.. Inte lika coolt men vore ändå kul att chilla på stranden med kompisarna :) Vet inte så mycket detaljer men vore kul att komma med på resan.
Vet inte vad mer jag kan skriva.. Imorn är min favoritdag. Engelsk film, kemi, engelska och matte. Bra blandning så där :) Hade tänkt bara chilla imorn och ta't lugnt men kom på att jag har en dum franska bok att läsa + en planering av en uppsats..
Darlin - Avril Lavigne
Den här låten är så bra och texten är fiin! "Face tomorrow, Tomorrow is not yesterday"

Så nu ska jag avsluta det här långa inlägget och gå och lägga mig. Så gonatt på er! ♥

Take a smile

Godmorgon! Har inte så mycket att skriva. Ska käka frukost snart och efter det ska jag försöka plugga lite. Pratade precis med Cornelia, det var kul att höra från henne! :)
Slänger upp några bilder som jag fota förra veckan..
Take a smile


Hejdåå

Ändrade planer

Tjoo, jag kom precis hem. Mina film-äta-godis-bli-tjock-dricka-te-planer ändrades i sista minuten. Jag ringde upp en (fransk!) kompis och fråga om hon ville hitta på nåt så jag drog till henne sen promenera vi bara runt ett ganska bra tag och snacka. Vi mötte upp en annan tjej också så gick vi tillbaka till Caroline och där spela vi singstar och hade det kul. Väldigt roligt att höra fransmän försöka sjunga moderna pop-låtar på engelska höhö...

Men nu ska jag kolla på en film sen sova så jag säger gonatt nu.. Gonatt! :p

Failad sockerkaka och barn-fri

Nu blev ungarna precis hämtade och jag sitter åter på mitt rum, konstigt att det helt plötsligt blev så tyst. I alla fall, innan så bakade vi en traditionell svensk sockerkaka. Det gick bra, ända tills vi tog ut den... Då hade den varit inne för länge så den var alldeles för mörk och så hade den sjunkit ihop. Men den smakade gott och dom tyckte om den. De behöver ju inte veta att den egentligen ska se helt annorlunda ut ;)
Ikväll ska Nicole och Albert ut och äta med de andra värdföräldrarna så jag är ensam hemma. I mina planer ingår pyjamasbyxor, te, godis och en film, det kommer bli mys och tjockande i hög grad. Innan dess ska jag läsa lite mer i min franska bok, håller på att läsa Alchimisten, en bok som är väldigt filosofisk, fylld med en massa gamla och onödiga ord som ändå ingen fattar. 
Mathilde

hehe ja min failade sockerkaka...

Toho söta Thomas

Skriver sen ikväll!

Underbara småbarn...

Halloj!
Jag har äntligen fått en minut för mig själv. Småbarnen ska sova middag nu tror jag och jag har planer att baka en sockerkaka, få hit lite svenska mat traditioner, det behövs! Barnen är i alla fall väldigt söta, frågar massa frågor och tycker det är jättecoolt med alla mina prylar. Speciellt smyckena och sminket.. Som förväntat fick jag inte mycket sömn, dom började skrika redan klockan sju i morse men jag klarade mig i alla fall för mig själv tills 08.20 då dom stod och banka på min dörr. Försökte vara så tyst som möjligt så dom skulle fatta att jag sov men nej då bankar dom bara hårdare -.- sen kommer dom in och hoppar upp i min säng och säger att det är dags att vakna. Har dom ingen uppfostran?! Försöker väcka en 16-åring på en lördag innan klockan ens är tio haha :p
Annabelle, 5 år (är inte säker på stavningen)

Mathilde, 7 år

Haha A prövade alla mina ringar på en gång! Söööt

Nu blir det socketkaka! :D

@ the beach

Hej!
Jag kom precis tillbaka från en tur på stranden, var tvungen att varva ner lite. Pratade med mamma innan, det var ganska tufft.. Så jag tog av mig skorna och vandra runt lite på stranden och till slut lutade jag mig mot en sten och njöt av solen. Fiskmåsarna började cirkulera över mitt huvud efter ett tag, kände att det var dags att gå då.
När jag kom hem tog jag en kopp te, skar upp ett äpple och fixa en skål med cornflakes, gick upp på mitt rum och kolla på ett avsnitt av big bang theory. Ska kolla på ett till snart. Försöker hålla mig sysselsatt.
Sen ikväll kommer deras barnbarn hit och sover över och de är 3, 6 och 8 år så jag kan ju hälsa hejdå till att kunna sova imorn bitti. Jaja jag borde ändå plugga och det gör jag bäst på morgonen.
Ja som ni ser var det varmt nog för shorts och t-shirt!
Det här är då den s.k stranden. Som ni ser är måsarna galna där borta..

+30 i jeans, jacka och halsduk

Hej! Jag kom precis hem från en väldigt onödig promenad. Jag trodde det skulle vara ganska kyligt ute som vanligt men icke sa nicke det är 30 plus ute och solen skiner och där kommer jag i skinnjacka, jeans och en enorm stickad halsduk.. Det blev vaarmt. Skulle egentligen gått till en affär som ligger några kilometer bort men när jag gått halvvägs stod jag inte ut mera utan vände. Så fort jag kom hem drog jag på mig shorts och svalkade mig med ett stort glas vatten.
Just nu försöker jag få mikrofonen att fungera när jag skypar med mamma..
Här är några bilder på hur det ser ut i området. Det är väldigt industriellt mellan alla små "kvarter"
Området jag bor i..

Så här ser det ut överallt utanför bostadsområdena. Bara en massa industrier och bolag.

Huset längst ner som är orangt är "mitt" hus. Man ser också havet i bakgrunden

Grey's :D

Halloj, just nu sitter jag och räknar ner minuterna tills nya säsongen av grey's anatomy börjar! Det är dubbelavsnitt så jag ska göra i ordning en kopp te, dra på mig pyjamas, ta fram lite marabou och slänga mig i soffan. åååh tagga! :D
Annars idag hände inget speciellt, vi håller på att kolla på Forrest Gump på Engelsk film lektionen så det är jättechill och den är ju bra också! Sen lite andra tråkigare ämnen. Imorn är jag ledig så då har jag skype och städ planer. Ska prata med mamma och Cornelia och så ska jag se till att tvätta och plocka undan lite. Kanske till och med kan plugga lite.. Töhö..
Men nu börjar det snart, måste fixa allt. Vi hörs imorn! <3

21 September 2011

Hallojj!
Just nu sitter jag och inte gör kemi vilket jag borde. Jag har första provet på året på tisdag på ett kapitel jag bara förstår till hälften. Försöker intala mig själv att det kommer gå bra.
Annars har idag varit ganska tråkig.. Spenderade 30 minuter i kö på subway för en macka och sen kom jag på att jag hade engelska läxa så den skrev jag på tio minuter innan letionen, kan inte tänka mig att den blev bra hehe...
Ååh och jag hörde Agnes Karlsson på gymmet i skolan! Jag blev så glad :D Men hade ingen aning om att hon var så stor, mina tyska kompisar sa att hon var jättekänd i Tyskland och de franska sa att hon var minst lika känd i Kanada så det var ju kul :p
Bild från i sommras på Ung 08

Nu ska jag återgå till kemin. Tack och hej leverpastej!

Zzzznark

Har precis spenderat säkert två timmar med mitt bildarbete, skulle fixa framsidan plus en "personlig teckning"... Höhö japp det blev väl helt okej, satt och kolla på himym samtidigt (ny säsong!!) så det va ganska chill:)
Mycket pyssel...

Liten visning av resultatet som jag inte kommer att visa, helt enkelt för att jag inte vill ;p

Nu ska jag soooova, är jättetrött! Hoppas att min förkylning är kortvarig, jobbigt att inte kunna andas genom näsan när man ska sova :p Gonatt!

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars

Tjena mors! Sitter här och snuvar ihjäl mig, blev förkyld till slut men skönt i alla fall att jag har en extra lång helg så jag kan vila uuuut.
För några dagar sen var vi och tittade på en massa flygplan, det är Alberts hobby. Han är amatörpilot och har eget plan, ganska coolt. Men det var kul att se alla små flygplan och alla var så glada toho :))
:)
Alberts flygplan som han håller på att måla om

Nu måste jag göra mitt bildarbete som jag inte ens börjat på som är tills imorn. Jippie...

Fotball

Hejsvejs!
I lördags var ju jag på en amerikansk fotbolls match fast här heter det ju bara fotboll höhö... Anywho det var ganska kul, eller brutalt rättare sagt. Folk hoppade på varan och tacklades som bara den och då fick någon röd flagga eller nåt och då blev det paus och det hände liksom varannan minut så det blev ganska hackigt.. Men det var en rolig upplevelse, man ser ju knappast det varje dag i Sverige.
Har bara en bild och den är suddig men den får duga.
Klockan är inte särskilt mycket här men är galet trött och känner att jag börjar bli förkyld, är nog den sista på hela skolan som inte är det än så det lär väl hända i veckan... Så jag går och lägger mig tidigt. Gonatt!

Yellow Flowers

Usch idag har varit en riktigt jobbig dag, morgonen var normal med läxor, dator, socialisera sig på franska m.m. men sen vid lunch så skypa jag med mamma och pappa och det var ganska tufft, saknar dom så mycket och blir inte lättare när pappa drar sina dåliga skämt och mamma tittar på mig med stora ögon och säger att hon saknar mig. Det sluta med att både jag och mamma grät framför datorerna :( Nästa fredag får jag prata med dem igen, längtar!
Sen när jag lagt på så ringde jag upp Nicole för att prata och försöka hjälpa henne lite men det slutade också bara med massa gråt, ingen av oss kunde knappt prata. Hoppas jag hjälpte lite i alla fall. Jag tänker bara på dig idag Nicole! Hoppas du vet att du betyder väldigt mycket för mig ♥
Nu ska jag dricka en kopp te, äta svenskt godis och plugga kemi. eller kolla på en film...
yellow flowers in the garden..

Converse

Tjena mors!
Tog en paus från franskan och duschade men ska snart fortsätta. Igår när jag var ute och fota blev jag inpirerad av mina skor haha så tog några bilder :p Jag som svor att jag aldrig skulle skaffa converse för det är för mainstream men jag svor i för sig också på att jag aldrig skulle se twilight, nu har jag sett alla och längtar tills november..
Storfot..
heart

18 September 2011

Godmorgon solstrålar!
Min termometer har fått fnatt, det står att det är 43,7 grader i solen. Om ändå, nej det är snarare kanske runt 19-20. Jaja idag (efter det här inlägget) ska jag slänga mig i sängen med min franska bok och läsa trettio sidor som är i läxa, sen blir det kemi läxa såklart. Runt kl 2 tänkte jag ta en paus för då har jag skype-dejt med familjen :D men sen blir det åter läxor. Tänkte storstäda mitt rum + badrum sen också om jag får tid. Ska försöka skypa med Nicole också men vi missar varandra hela tiden. Usch så mycket att göra men så lite tid.
Hejjdåå!
Uppdatering: haha nu står det 52,4 grader!

Warm and Cosy

Halloj! Efter mötet med de andra utbytesstudenterna gick jag ut på jakt efter halsduk och vantar. Jag hitta båda, den klassiska vita stickade halsduken och ett par gråa stickade vantar. Köpte också en tjocktröja som är så gosig, den är storlek XL och fleece-fodrad, toho sitter och myser i den nu:))

När jag kom tillbaka åkte jag och Nicole till "flygplatsen" där Albert har två små flygplan fast han sålde en av dem idag så han var lite depp över det.. Tog lite bilder som jag lägger upp senare. Hoppas jag kan få hänga med på en åktur någon gång, det vore jättehäftigt! Men tror jag måste kunna ganska mycket bättre franska för att kunna vara själv och ha en konversation med Albert. Hans franska är riktigt grov plus att han pratar ganska snabbt så han är svår att förstå..

Höhö jag vet lite ego-bild men där är halsduken jag köpte och min fiiina skinjacka :))


åååh så mysiga vantar! :D

 

Jag var ju på en fotbolls match i kväll också! Men jag skriver om det i ett annat inlägg. Nu ska jag kolla på en film, fast kommer antagligen somna framför dator så jag säger gonatt nu! Hörs imorn(:


Cornflakes and strawberries

Godmorgon!
Trodde inte jag skulle kunna ta mig upp ur sängen men ändå sitter jag här nu kl. 08.29 och är klarvaken. Min tunga gör svinont efter att ha bränt den på en kopp varm choklad igår och jag fryser fortfarande. Ironiskt nog sa kassörskan "It's very hot"  när jag fick min kopp och jag nickade förstående men ändå sitter jag här och har ont i min svullna tunga..
Om några timmar kommer Kiki och Marie hit på ett "möte". Det är min värdmamma som anordnat det, alla utbytesstudenter här ska väl få lite information och jag tror hon kommer fråga massa frågor om hur vi trivs och så, men det blir kul att dom kommer, ser ju dom i för sig ikväll också:) Annars idag så ska jag bege mig till gallerian och införskaffa lite saker till ikväll bl.a en dunjacka och ett par uggs. Nej nu driver jag höhö... Men jag ska faktiskt leta efter vantar, någon stor mysig halsduk och kanske en tjocktröja. Vädret är helt muppat. Just nu är det 23 grader ute men helt plötsligt blir det runt 13 grader istället. Blää.
Ikväll blir det ännu en amerikansk klassiker. Jag ska gå på en amerikans fotbolls match! Det är vårt skollag som spelar bl.a. så då måste man ju dit och vara lite stöttande, kanske sjunga några hejjar ramsor. Toho fast dom har faktiskt ett cheerleading "lag" som antagligen kommer visa upp något innan och sen stå på sidan och hejja :) Ååh vad kul det kommer bli!
Nä man äter faktiskt inte pannkakor och bacon till frukost. Så här ser min frukost ut för det mesta om jag inte tar en macka. Ååh svensk frukost...

Nu måste jag göra mig i ordning innan dom kommer. Hejsvejs!

Soccer

Hejsvejs!
Nu är jag så trött och frusen så det inte är sant! Jag kom precis hem från att ha varit med några kompisar från skolan. Vi var och tittade på en fotbollsmatch (Vår stad förlora...) och det blåste praktiskt taget kuling och var snorkallt och vi sat där i lite mer än en timme sen förlora jag känseln i mina fingrar, men dom var förberedda till tusan, en hade med sig en bag proppfylld med filtar, mössor, en tröja, vantar, mjukisbyxor haha allt som kunde tänkas behövas så jag fick låna :)) När vi inte tålde mera gick vi till Tim Hortons och köpte varm choklad och satt och snacka där ett tag, tydligen är det liksom "the place to be" där såg vi massvis med andra som vi kände från skolan. Vi gick hem till Caroline efter för att behålla värmen någorlunda och satt och chilla där ett tag tills mina värdföräldrar hämtade mig. De är ganska stränga, ja måste vara hemma redan klockan 10... Men vi hade väldigt roligt i alla fall, trots brist på känsel i diverse kroppsdelar hehe.. Toho jag är så glad att jag hittat några vänner. Jag har ju mina tyska kompisar, Kiki och Marie, men kul att känna några andra än utbytesstudenter :) De ikväll var Caroline, Catherine och Calie Anne, alla dom är så himla gulliga och frågar en massa frågor om var vi kommer från och våra traditioner m.m. :) Calie påminner väldigt mycket om Nicole, så omtänksam, söt och rolig person :D♥
hehe okej riktigt SÅ kallt var det kanske inte, det här är en gammal bild, men det var så j*vla kallt!

Nu ska jag dricka upp min kopp te och kanske kolla på ett avsnitt scrubs innan jag kollapsar i sängen. (Tyvärr har jag inga bilder från kvällen...)
Gonatt! :)

Gonatt!

Just nu känner jag mig som en uppblåst ballong. Åt så mycket onyttigheter till middag så det inte var sant. De hade gjort hemmafriterade pomes frites så man bokstavligt talet såg oljan rinna av dem och till det en omelett med massvis med ost. Till "efterrätt" blev det som vanligt en kopp te hehe :) De är stora te-drickare så ni kan tänka er att jag blev glad när jag fick reda på det :D
Idag har jag tänkt gå och lägga mig tidigt så jag är pigg imorn hela dagen och orkar med kvällen men tjejerna, slang på franska är lite speciellt så att sitta en hel kväll och prata är lite ansträngande... 
höhö te♥

Bonne nuit!

Foto Wall

Halloj, kom precis hem från skolan och nu sitter jag här med en kopp te och fryser. Idag har det nämligen  regnat hela hela dagen och min termometer visar just nu 9.4 grader. Hösten är kommen. Suck. och mitt te är slut...
Men jag deppar inte ihop för det! Idag var en bra dag ändå. Några tjejer i skolan frågade om jag ville hänga med imorn, de ska först kolla på någon fotbollsmatch sen planerar dom att leka kurragömma i mörkret, haha jag har gjort det förut, det är skitkul :p Ååh vad kul att tjejerna här kan vara lite barsliga också! Så det ser jag fram emot väldigt, jag ska träffa dom på lördag också, toho :))
Här kan ni se min lilla foto-hörna med bilder på vänner och familj, jag har ungefär tiotusen bilder till men vet inte riktigt vart jag kan sätta upp dem... Men den kan jag titta på varje dag och tänka på alla fina där hemma


Saknar er! 

Teeeee

Hellu, har lite tid över nu på morgonen, hehe det hade jag ju igår också och då missa jag nästan bussen, jag var tvungen att springa ikapp den...
Men nu är jag nästan helt klar, ska bara dra på mig brallor. Sitter här och dricker te och lyssnar på Veronica Maggio, myys :) Ååh vad jag längtar tills imorn, Fredag och helg och speciellt eftersom jag ska Skypa med världens underbaraste tjejor! :D
Nu ska jag kanske stänga av internet så jag inte nästan missar bussen idag också hehe...
Hörs sen!
teeeee♥

Kemi

J*vla kemi! Jag har pluggat kemi så att jag snart kräks! Har suttit i nästan tre timmar med läsning och uppgifter (en och en annan godisbit... :) Och jag är inte ens klar, vi får så sjukt mycket läxor och eftersom allt är på franska kan jag inte direkt säga att jag förstår. Nu har vi börjat på ett nytt kapitel som jag bara förstår till hälften men imorn har jag det som sista lektion så får väl ta och fråga då..

Pratade med hela familjen förut, ååh det var så kul att höra deras röster igen :D Blev så glad av pappas dåliga skämt och mammas uppmuntrande ord och Fredrik fixade så att  jag kan kolla på idol härifrån (i vanliga fall går det inte i utlandet) så det blev jag glad för :D Vi ska höras igen på söndag, längtar!
Men nu är jag så trött och sur på kemin att jag bara vill gå och lägga mig med ipoden i öronen med min znark spellista.. Hejdå!
Plugg hela kvällen. Jag hade i alla fall en kopp te och en en påse med SVENSKT godis som hjälpte :')

Jag saknar

Det finns så mycket just nu som jag saknar, inte bara de självklara sakerna som min familj och mina vänner men typ som svensk musik och radio, teve, språket..

Jag saknar svenskt godis, svenska affärer, vägskyltar och dålig reklam. Jag saknar min cykel, att kunna gå ner till ica och köpa nudlar och en färdig kycklingklubba för man inte orkar laga mat, att kunna fixa en kopp te på mindre än en minut och kunna sitta och dricka den koppen med te på mitt rum i pyjamasbyxor i min fina röda stol och kolla på ett nytt avsnitt av någon av alla serier jag följer. Kanske äta en kanelbulle som mamma eller pappa bakat till det. Och på tal om kanelbullar, jag saknar att gå till 7eleven på rasterna när man är hungrig men istället för att köpa en macka så köper man en brownie eller godis på tobac sen så fort man kommer in i klassrummet så blir man plötsligt allas bästa vän bara för att de vill ha en bit av min godsak. Jag saknar att mitt i natten kunna gå in till Fredrik och föreslå att vi ska baka en kladdkaka och den här gången faktiskt slå rekord. Jag saknar alla pappas dåliga skämt och faktumet att han skriker i telefonen för att försäkra sig om att vederbörande hör vad han säger. Jag saknar mina och mammas löften som vi höll i typ en vecka, t.ex. att gå en promenad på djurgården en gång i veckan och prata franska i en timme eller att inte äta godis, det höll i nästan 2 månader faktiskt haha.. Jag saknar alla gånger Ralf och Henri har behövt säga till mig, Saga, Astrid och Hedvig för att vi pratar eller skrattar för mycket på en lektion. Jag saknar spontaniteten och galenskaperna med Nicole, Effie, Ellinor och Cornelia t.ex. alla våra tiotals bullkalas och tårtpartaj!

Som sagt det finns galet mycket saker som jag saknar hemma men jag skulle inte vilja åka hem för någon av dem och avbryta mitt utbytesår (eller jo kanske för min familj) men poängen är att jag faktiskt börjar trivas här och tror (hoppas i alla fall) att jag kommer klara ett helt år. Lätt att säga kanske, det har inte ens gått en månad :s  haha jaja vi får se hur det går :)

 

 

Nu ska jag plugga lite sen sova. Så Godnatt så länge! :)



Godmorgon

Gomorgon!
Just i denna minut tuggar jag på en torr macka, dricker te, lyssnar på svensk musik och chattar med Emma. Alltså ganska mys men jag måste avbryta den trevligheten för om cirkus 14 minuter kommer min skolbuss och jag sitter fortfarande i pyjamas... Idag har jag ganska så chill dag i alla fall, två engelska lektioner, kemi och matte. (Som jag fattar nu btw :D)
Usch orkar inte skola, men måste.. Vi hörs sen!

Marina

Tjena mors!
Idag har var väl varit som vilken annan dag som helst, gå upp, frukost, buss, skola, lektioner, lunch, fler lektioner, hem, läxor, dator, te, middag, Nicole, mer läxor och mer dator.
Men justja jag var ju faktiskt ute ett slag och fota! Den här gång blev det ner till en liten hamn. Det är verkligen så himla fint här! Nästan, men bara nästan, lite stockholms-känsla. Usch jag längtar hem.. Men imorn kommer mamma och pappa hem från fjällen så då blir det skype :)
Här kommer bilder från kvällen:
Så fiiint






Toho tänker på dig mamma♥


Nu ska jag teckna lite inför min bildlektion, bild är ett mycket mer seriöst ämne här så det blir inte alls chill som jag trodde :/
Gonatt! ♥

Plugg

Hellu! Just nu sitter jag och kämpar mig igenom kemi läxan, det går si sådär.. Jag fattar inte hela grejen med "mol" det är bara dumt och svårt. Så handlar det om koncentration, mol/liter och procent m.m. Nej usch det är jobbigt. Jag får ta och prata med min lärare.
Idag har jag bara suttit och "pluggat" hela dagen, egentligen har jag suttit framför datorn, skypat med Cornelia och Fredrik. Tror jag ska gå ut senare i eftermiddag eller på kvällen och fota lite också.
Idag är det också 10 år sedan terrorattcken i New York, jag var för liten för att komma ihåg det men idag går mina tankar ut till alla drabbade och deras anhöriga ♥

Gonatt

Hallå!
Listan har minskat sakta men säkert, har fortfarande en hel del kvar att göra men jag har ju hela dagen imorn på mig också. Tog en paus och gick en lång promenad med Nicole, det var jättefint men tänkte inte på att ta med mig kameran. Sen efter maten tog vi bilen till Centre Ville och köpte mjukglass, personligen tycker jag det är lite för kallt för glass nu men gott var det i alla fall. Där träffa vi några av deras vänner och vi prata en del och det sluta med att de erbjöd mig att komma några dagar i vinter och åka skidor med dom, taggaaa! :D
Nu ska jag fixa en kopp te och kolla på en film, kanske The Guardian eller så blir det Entourage.
.
De här två låtarna är praktiskt taget det enda jag lyssnat på hela veckan...
Avril Lavigne – Everybody Hurts
Nicki Minaj – Super Bass (feat Ester Dean)
Jag just nu. Gonatt!

To do

Godmorgon!
Vaknade för några timmar sen och käkade frukost och nördade (nördar) mig framför dator, jag skypa med Fredrik och fick hjälp med mejlen och lite annat, sen chatta jag med Saga och Cornelia. Så himla lätt att hålla kontaketen, måste älska dagens teknologi haha!
Idag har jag en meterlång lista på saker jag ska göra men inte orkar.. Vill bara lägga mig i sängen med en kopp te och kolla på Entourage. Men icke sa nicke, jag har massa läxor som inte kommer att göra sig själva.. Bl.a kemi och matte som jag inte fattar, kul.
Nu blir det jobb, hejdå!

9 September 2011

Hejsvejs! Jag och Nicole kom precis tillbaka från en liten sväng på "stan" jag skulle köpa några grejer till skolan, här måste man köpa alla läroböcker, skolmaterial och skrivböcker själv så det blir ganska dyrt... Det är skönt i alla fall att alla affärer har öppet till kl nio:)
Skolan idag var bara jobbig och lång. Jag har haft ont i magen hela dagen och precis innan lunch kurrade den jättehögt på en lektion när det var helt knäpptyst i klassrummet höhö pinsamt... Men när jag kom hem prata jag lite med Saga och även med Elias så det var jättekul att få höra från dom två! Annars har jag inte gjort så mycket.. Det är ju fredag så läxorna kan vänta till imorn eller söndag.

Kommer inte på någon bra bild till inlägget så blir en random rolig :)
Haha vi hade kul med photobooth på Nicoles överraskningskalas :P Saknar er tjejor!

Nu ska jag kanske kolla på en film eller nåt, jag kan inte sitta och uggla på mitt rum i alla fall, måste vara lite social. Hejjdå!

8 September 2011

Heej! Jag har äntligen fixat internet till min egna dator, eller jag och jag, Fredrik fixade det, jag köpte en sladd.. Men jag är VÄLDIGT tacksam! Förut använde jag min värdfamiljs men det var ganska jobbigt så det var mest för att kolla mejlen och ibland facebook. Det är så skönt att ha ÅÄÖ igen och alla olika funktioner m.m. :D
Nu kommer uppdateringen bli tusen gånger bättre, jag lovar!
Imorn är det fredag (party and party and YEAH!)  vad fort det har gått! Jaja det ska bli skönt med helg men har en del plugg att göra och så måste jag ta igen med hela internetvärlden igen höhö...
Så känner jag för min dator just nu! :D<3

Men nu måste jag gå och lägga mig så jag hinner sova någonting innan skolan iaf.. Vi hörs! :)

Montreal

I helgen var vi i Montreal och hälsade på mina värdföräldrars dotter. Det var väldigt kul, roligt att komma till en lite större stad också fast vi hade aldrig tid att strosa runt så det var lite synd. Jag hade gärna kollat runt lite men men. Vi tillbringade som sagt dagarna hos deras dotter, Josian och vi kom på lördag eftermiddag så då chilla vi bara hos dem och på söndagen så ösregnade det hela förmiddagen så gick inte att göra så mycket då. I normala fall skulle jag sovit bort den tiden men nejnej det fick man inte. De hade två småbarn 1och 3 år som vaknade kl. 6 varje morgon och måste skrika i hela huset så att man vaknade och trodde att någon hade blivit skjuten eller nåt. Men ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag verkligen hinner sova innan skolan. Börjar med engelsk film, chiiiiiill! :)

Andra dagen i Montreal, på eftermiddan, så gick vi ner till en brygga och metade. Det var ganska mys, jag hade världens tur! Jag fångade runt 12 styckena små firrar. Alla var pyttesmå men ändå. Jag läste någonstans att fiskar har korttidsminne så det kan hända att det var samma fisk jag fick upp en massa gånger… Tänkte en massa på Cornelia då, när vi var på hennes landställe och metade och hon blev så sur för hon aldrig fick någon fisk :p

På vägen hem stannade vi på en utkiksplats där vi hade utsikt över hela staden, oturligt nog så regnade det och var ganska dimmigt så man såg inte så mycket men det var fint ändå. Sen, väl på motorvägen med 5 timmars bil framför oss, såg jag ett IKEA-varuhus! Jag blev tårögd, den var så fin, haha. Och när vi åkte genom staden såg jag en hästens butik, visste inte att de var internationella och häromdagen hörde jag en Robyn låt i en klädbutik. Så det känns ganska skönt att jag vet att Sverige är med mig lite grann i alla fall. Sen har jag ju facebook och får ständigt mejl från mamma och pappa och brev från lite olika människor :)

 

 

 

Det var allt! Hejdå.


Back to school

Hej Svejs, idag var det första dagen av skolan för min del. Jag var galet nervös innan och kunde praktiskt taget se när mitt hjärta hoppade fram och tillbaka. Det började med det ultraklassiska, en gul, stor, amerikansk skolbuss med dubbelsäten hämtade mig och några andra och körde oss till skolan. I skolan fick jag sen leta runt i en kvart efter ett klassrum som inte fanns eftersom det var gympasalen, där fick ja schema och kalender och sen började dagen. Man har bara fyra lektioner varje dag men dagarna är trots det väldigt långa. Jag börjar nio och slutar 16.10 så dagarna börjar runt 7 och jag kommer hem 5 så har inte särskilt mycket tid till annat.

Av någon dum anledning har jag valt kemi som extra ämne, just nu har vi bara börjat med repetition så det fattar jag men jag kan ju inga svar på franska, kan allt på svenska istället, jobbigt. Engelska ägde jag, skönt med ett ämne som man faktiskt fattar :P Sen engelsk film har jag världens skönaste lärare som typ känner min värdfamilj också, han är engelsk kanadensare så han pratar BRA engelska till skillnad från min vanliga engelska lärare.. Vi hade bara lite introduktion idag men nästa gång ska vi börja kolla på nån film med Bruce Willis, soooft lektion!

 

Just nu håller Albert på att fixa med internet, det går inte så bra. De har inte wi-fi utan man kopplar upp sig med en sån där sladd till datorn och så behöver man ett lösenord som de har glömt. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag kanske går till Gallerian och ser om de har gratis internet där :p Men jag har jättemycket problem med mitt bankkort. Jag använder maestro och det funkar tydligen inte här så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Måste prata med pappa men klockan är liksom 3 på natten i Sverige så jag ska försöka skicka iväg ett mejl. Jag ska till Montreal imorgon i 3 dagar så jag behöver verkligen pengar, vi ska tydligen ut på någon fancy restaurang på söndag med Alberts syster och jag har just nu 40 dollar att spendera och det ska räcka i 2 veckor innan jag hinner få ett annat kort.. Tack och hej leverpastej säger jag bara.

 

Tyvärr blev det inga bilder, inte så kul kanske men har ingen rolig bild just nu...

Nu ska jag se hur det går med hela fixainternetlösenordgrejen. Hejdå!


I heart U

Iet och Uet var tagna när det var ganska mörkt så blixten gjorde att de blev lite tråkigare.. Men jag gillar kollaget ändå.
Finns så många just nu som jag saknar. Framförallt min famil men jag tänker på alla mina vänner faktiskt varje dag, en låt som påminner om någon eller nåt liknande.

Hejdå!

La Plage

Åååh jag kom precis tillbaka från min cykeltur vid vattnet. Det var helt magiskt med solnedgången, alla färger är så otroligt fina! Jag ställde ifrån min cykel och gick en sväng på stranden också, där hitta jag mängder med snäckor som jag fota.

Här kommer lite bilder från kvällen.

 




Fanns massvis med snäckor


Åh älskar den bilden!

Den tog jag med mig hem.. :)


Kvällarna är verkligen så otroligt vackra


Nu ska jag titta på en film med en elvaårig Kirsten Stewart som är dubbad till franska… det kan bli intressant. Gonatt!


Details





Litet bildkollage med detaljbilder som jag tyckte var fina :)

Paint me a picture

Hallå där! (… kött å blåbär)

Idag har jag, Nicole och hennes brorson målat om ett sovrum och haft det väldigt trevligt. Mina fötter är nu alldeles blåa för jag var dum nog att måla barfota och jag tappade ganska mycket färg också som jag sedan gick i… Efter lunch åkte vi till ett shopping ställe där vi köpte de sista grejerna jag behöver till skolan (varför ska rutat papper vara så svårt att hitta?!) och jag fixade också ett kontantkort till mobilen, jag var sjukt stolt, jag lyckades förklara för expediten vad jag behövde, att det var ett europeiskt sim kort och så lyckades jag faktiskt fråga lite grejer också. Jag måste tydligen aktivera det genom att ringa ett nummer så jag tar och gör det imorn..

Om runt en halvtimme ska jag ta en cykeltur runt vattnet. Jag tar självklart med kameran, ska fota solnedgången. Jag gjorde det igår också fast då stod solen ändå ganska högt nu väntar jag på att man precis ska se den gå ner. Innan dess ska jag kolla på ett avsnitt av himym, Nicole är ute så kan inte direkt vara så social.. :)




Hejdååå!


Rimouski

Hejsvejs!

Jag var ute och fota lite i kvällssolen. Det här är kusten av staden jag bor i, Rimouski som sagt.

Fin kust

:))



Fina bâtar

Nästan horisonten



Underbart fint i kvällssolen!



Min gata!

Vi hörs, hejjsvejjs! :)


26 Augusti 2011

Hejsvejs!

Idag är det sol ute och varmt, tänkte dra till "Carrefour" /Gallerian och strosa runt där ett tag och se om mitt bankkort funkar och se om jag kan fixa ett kontantkort till mobilen, tydligen är det någon slags skillnad på europeiska simkort och amerikanska så får se vad jag gör… Ska även ut och fota lite fast gör det helst när det är kvällssol, det är så himla vackert då med vattnet och allt.

Igår var jag och Nicole på bio på eftermiddagen och såg filmen "En dag", har precis börjat läsa den boken nu också. Men den var väldigt bra, lite halv tjatig ibland och slutet var oväntat och sorgligt. Förstod handlingen i stora drag men inte så mycket mer än så eftersom den var dubbad till franska. Lite kul att sitta och titta på Anne Hathaway prata franska när man har sett henne i så många amerikanska filmer, speciellt när hon bor i London i filmen…

Nu kom katten in till mig, som jag fortfarande inte har fattat vad han heter, och vill gosa. Han är väldigt söt i alla fall men som sagt, måste lära mig hans namn.


Fiiin

Jättesöt men han hârar av sig överallt..

Hej då!


24 Augusti 2011

Hejj!

Landade i Kanada igår runt midnatt, svensk tid och blev hämtad av Nicole på den minsta flygplatsen jag någonsin sett. Nicole är verkligen hur gullig som helst! Hon försäkrade mig om att dom kommer att ta hand om mig och älska mig som om jag vore deras 7e barn! :) Men usch vad jag grät igår, hade jättesvårt att hålla tillbaka tårarna på flygplatsen och ombord på flyget. Satt på flyget sammanlagt 11 timmar och då är det svårt att inte sitta och tänka på dom där hemma och längta hem en smula eller i mitt fall jättemycket. Det är som svårast när man är ensam och inte har något att göra då flyger tankarna iväg…

Huset jag bor i är helt okej, typiskt franskt, mycket prylar överallt, mycket färg och heltäckningsmattor. Men jag har eget rum, eget badrum och en mjuk säng och det är jag väldigt glad för! Det är jättevackert läge här, det ligger precis vid vattnet och det känns verkligen som om man är vid världens ände när man tittar ut över "horisonten" men ibland om det är klart kan man se över till andra sidan. Men när solen ligger på är det superfint! Jag ska ut med Nicole senare på en promenad, då kanske jag tar med mig kameran och fotar lite.

Albert har jag inte pratat så mycket med men han verkar också schysst, han är mekaniker och idag var vi där han jobbar och bara kolla runt och det luktade så gott, bensin och verkstad! :p Sen åkte vi runt i staden, det tog typ 10 minuter och sen släppte Nicole av mig vid ett shoppingcenter som bara ligger 7-8 minuter bort och dom hade typ allt man kan tänkas behöva så det blir grymt!


Sminkbord

Mitt rum och den fina katten :)

Nu ska jag hjälpa Nicole lite med maten. Hej svejs!


HEJ

Har inte direkt haft tillgang till internet pa 2 veckor men har ända skrivit sa nu kommer runt 8 inlägg fran den senaste tiden :)