Små julfigurer

Hejj!
Galet seg dag med dubbel franska och huvudvärk men mina kompisar var så snälla så gick inte att gå runt å klaga över det :) Toho tror Marie ska sova här nästa helg så ska vi (äntligen) se hp del 2 som jag ännu inte sett och jag hoppas att jag kan baka lite pepparkakor också! :)
Imorn ska jag simma, sen måste jag plugga, har avklarat 1 av 3  prov nu. Matteprovet gick sådär.. Mycket text som jag inte fatta så skulle man skriva ekvationer till det. Imorn är det s.o prov men det är mest egna åstikter och sånt, mycket text där också.
När det kommer till designen och headern får ni hålla ut tills nästa helg då det är tillräckligt ljust för att fota ute, och föroppningsvis lite snö.
Fick de här fina av Farmor :)


Ska gå och lägga mig nu och hoppas jag mår lite bättre imorn. Gonatt!

00.39

Att fixa ny design är J.O.B.B.I.G.T bilder, färger, fonter, storlekar, koder; det tar aldrig slut! Ska byta ut bilderna, ändra färg på lite grejer och fixa kategorisidan, sen är jag nog klar. Nu somnar jag snart och jag ska upp tidigt imorn. Bra där.
Gonatt! :)

Katarina, Katja

Hej kom precis hem från att ha suttit barnvakt i 6 timmar! Nu är jag liiite trött... Men tjänade 25 dollar hehe :)) Imorn ska jag till Marie och plugga matte och s.o, får se hur det går, har prov måndag - tisdag men förhoppningsvis är det inte alltför svårt.
Ska försöka fixa en ny bloggdesign i helgen också så om det ser helt muppat ut ett tag är det bara jag som varit i farten. Skriver imorn om jag får tid, ska se om jag kan hinna fota lite också :) Gonatt!

Världens bästa mormor och farmor

Jag måste nog ha världens bästa mormor och farmor, världens bästa familj i över huvud taget toho! ♥ I alla fall när jag kom hem från skolan hittade jag ett paket från farmor i trappen, hon hade skickat ett namnsdagspaket till mig! Toho vad gullig hon är, fick en massa fina saker, hehe ja jag öppnade en dag i förväg... En liten gullig tomte som nu är placerad på mitt nattduksbord, en par jättefina hjärtformade örhängen, lite gott, små julfigurer (Lucia, tärna m.m.) och två väääldigt svenska pepparkaksformar i form av en älg och en dalahäst! :) Blev väldigt glad! :D
Men sen mormor också som jag, varje vecka, får brev från! Varje vecka berättar hon vad som händer borta i Sverige, om vardagen och ställer frågor om hur jag har det. Känns nästan som om man har en riktig konversation när man läser hennes brev, de är roliga och innehållsrika. Blir lika glad varje gång! 
Fina farmor och mormor ♥ Saknar er!
Annars idag har det inte hänt så mycket, ska bli skönt med helg! Imorn ska jag prata med mamma och pappa sen sitta barnvakt i några timmar, kan behöva lite extra pengar, hoppas att den minsta är lite lättare den här gången...
Ska hoppa i säng nu, hörs imorn! :)

ANNAS Pepparkakor

Hejsvejs!
Chill dag idag förutom kemi då, men har börjat kolla på Titanic på Engelsk film och jag lyckades smuggla in en påse med svenskt godis som jag satt och smaska på hehe... Sen kolla vi på en pjäs som faktiskt var väldigt rolig på engelskan å efter det S.O, ja det finns inte så mycket kul med det...
Kom hem och fixa te och öppna ett paket med Annas pepparkakor som jag fick förra veckan, så blev lite julstämning med det och ett avsnitt av O.C :) men bara ett avsnitt kvar nu! :(
reflektiiiion

Kan det bli bättre?
Igår var jag och simma, det var ganska skönt men lite stelt när man praktiskt taget är själv i hela byggnaden med badvakten, i det här fallet inte positivt, ölmage och 50+... jaja sen blev det massa plugg, kemi och matte. Har galet mycket nästa vecka, 2 prov, 3 inlämningar, kemi lab prov m.m. fml
Dagen blir inte bättre imorn med trippel franska, matte och sist gitarr. Har funnit en ny kompis i matte iaf, han fattar mindre än jag men vi försöker hjälpa varandra, det går måttligt bra haha :p
Nu får jag önska mig nåt va?

Guuuud vad tiden går fort! Hela Oktober och November susade förbi, nästa vecka är det ju December! Rätt som det är sitter jag på ett plan på väg hem till Sverige igen :))
Chipmunk! Möhöhö gott! :D
Nu blir det mer te, mer pepparkakor och mer O.C, hejjdåååå♥

Ute just nu

-9!!!!
Så fint med morgonsolen
Mitt fönster är så galet fint just nu! Men Kanada verkar ha hoppat över hela snö fenomenet och gått direkt till snorkallt. Hoppas att det kommer lite snö snart :)
Men nu måste jag springa till bussen! Hej så länge.

20 November 2011

Hej! Skön söndag idag, gjort lite läxor, pratade med mamma och Fredrik och så bakade jag och Nicole kakor :)) Fast känner att jag börjar bli sjuk, har ont i halsen och fryser jämt, just nu mår jag illa men det är för att jag har ätit så galet mycket hela helgen, usch...

mmm
Imorn är en bra dag i skolan med engelska gånger två, kemi och matte. Jag och en kompis ska spela badminton på lunchen också, kanske kan få det till en vana..
Sitter och kollar på two and a half men med en kopp te, ska gå och lägga mig sen så gonatt! :)

Bildbomb lördag


Kiki

Marie

Ballonger! :D

Meeer ballonger :D
Kiki blev glad för sina presenter

Marie, Caro och Anne Sophie

Den enorma ballongen vi köpte! :D

Caro

Catherine

Vi körde kinect

Tycker vi var ganska grymma ;)

Sega chokladrutor och sushi

Hejsvejs, ska om några ynka timmar bege mig till Kiki och fira hennes födelsedag :) Ska fixa något att äta innan dess bara.
Idag har jag inte gjort mycket, druckit mycket te, ätit pankakor, löst korsord m.m. allmänt lat dag. Har egentligen bild att göra men det är ju så förbannat tråkigt. Om någon har nån idé på vad jag kan rita, dela gärna med er ;)
Igår var jag ju hos Marie och baka brownies så här kommer några bilder från gårdagen.
födelsedagsbarnet!

Marie, mästare på att vispa.  Maries pappa var rolig...

Redo för dekoration

Gooooott!
Kunde inte hjälpa att få lite hemlängtan, det här är ju min och Fredriks grej! Att baka kladdkaka vill säga. Alla de gånger då klockan varit typ 23.00 och vi slängt ihop en kaka på tre kvart bara för vi var sugna på det haha :p Och vi har ju världsrekord också, kommer inte ihåg exakt men runt 5 minuter låg det väl på. I sommar ska vi fanimej slå det!
De gjorde sushi!


Ska fixa lite lunch och gå till dollarama och köpa ballonger nu, lägger upp bilder från kvällen imorn antagligen :)
Hela gänget igår, Marie, Kiki och Caro med en lillasyster i bakgrunden...
Hejdå!

Wishes do come true...

...för att det SNÖA idag! :D Igår skrev jag ju att jag hoppades på lite snö snart och jomen vad händer? Jag och Caro var på väg till Marie och så börjar det så smått snöa och 2 minuter senare vräker det ner, tyvärr smälte det lika snabbt som det kom... Idag var vinterns första minusgrader, -2. Jag blev förvånadsvärt glad, började hoppa runt och kunde inte sluta le. Toho älskar snön! :D (om 2 månader kommer jag ångra att jag skrev det)
Vi hade i alla fall väldigt kul hos Marie, vi firade Kikis födelsedag där med nudlar, te och kladdkaka. Blir mer rejält firande imorn hos henne med middag och tårta :) Jag och Caro har köpt en enorm tweety bird ballong till henne, hehe hon lär bli överraskad :D lägger upp bilder från dagen imorn. Jag stannade till middag och Maries pappa gjorde sushi, ååh det var gott men nu kan jag knappt röra mig för jag är så mätt!
Snöööö
När jag kom hem hade jag fått ett paket från mamma och pappa. Det var julklappar, Annas pepparkakor, tuggummi, polka, tomtar m.m toho blev så glad :D Idag var en allmänt grym dag! TACK så mycket för paketet ♥
Imorn blir det lite plugg på morgonen, städa och sen till Kiki på kvällen, längtar! :)
Ska lägga mig i sängen med datorn och kolla på O.C nu, hoppas jag vaknar till ett winter wonderland imorn bitti :)
Gonatt! ♥

Gonatt

Klockan är egentligen bara halv 8 här men Nicole är på något skolmöte så jag ska dra på mig pyjamas, hoppa i säng och kolla på O.C :D Tycker det låter som en skön torddagskväll. Imorn är det studiedag så då ska jag och några kompisar till Marie och baka brownies och fira Kiki's födelsedag lite. Det ska bli jättekul, var evigheter sen jag bakade kladdkaka/brownies, svenskt recept blir det också ;)
Skriver imorn! Gonatt :)

16 November 2011

Jag lever, men det är knappt.
Var barnvakt ikväll och så fort mamman gick började den minsta gråta och skrika efter henne. Vad gör man i ett sånt läge? Ungen vägrar lyssna på mig, vill inte sova, bara skriker. När jag föreslog att han kunde kolla på teve i 10 minuter till blev han tyst som en mus men när jag stängde av började hela baletten om. Det var nära att jag själv börja gråta. Men tjejerna var i alla fall jätteschyssta :)
Fick mina betyg idag, blev rätt stolt, fick godkänt i alla ämnen och över medelpoängen på nästan alla. Mitt bästa ämne är tydligen idrott, tror att de blanda ihop mig med någon annan, tätt följt av engelsk film. Men måste fortfarande höja mig i 2-3 ämnen för att klara EF's krav men det blir förhoppningsvis inga problem.
Har gitarrprov imorn, teori den här gången så lite lättare i alla fall. Önska mig lycka till hehe...
Ska gå och lägga mig tidigt ikväll så jag klarar av dagen imorn med. Har bara franska ämnen imorn, ingen engelska. Helt klart värsta dagen på veckan. Men är ledig på fredag! :D
Kan det inte komma lite snö snart?
Gonatt gonatt!

drip drop

Råkade slumra till lite på bussen på väg hem och när jag vakna fullkomligt vräkte det ner, man såg inte ens ut genom fönstret så när jag skulle gå mina 20 meter hem blev jag lite blöt... Jaja pyjamasbyxor och en kopp te löser den saken :)
Ska hoppa i duschen, sen blir det matte och gitarr teori.
Hade ett möte om kalifornien resan idag, vi fick schema och förslag på sätt vi kan samla ihop pengar på. Åån bara 109 dagar kvar! :D 
Jomen så kände jag mig när jag gick ut...

14 November 2011

Hallojsan!
Fann ett paket i hallen när jag kom hem från skolan, det var från mormor. Hon hade skickat en liten (stor) julprydnad som jag kan sätta upp i mitt rum. Tror dock jag väntar ett par veckor till. Det var i alla fall en stjärna i halm som man kan hänga upp, väldigt svenskt. Den kommer passa finfint i mitt rum. Är så galet taggad på julen just nu, vill bara bombardera mitt rum med julpynt och baka pepparkakor men känns en aningen tidigt. Men till första advent ska jag pynta! Ska se om jag kan hitta en ljustake med fyra ljushållare, annars får jag vara uppfinningsrik...
Har ju sagt tidigare att det går lite upp och ner här. Nu har det varit toppen och bra ganska länge men känner att jag är på väg ner igen, inte hemlängningsvis men skolmässigt. Tycker inte jag fattar någonting och att det bara går dåligt. TROTS att jag fick ett jättebra betyg i matte idag. Men det kapitlet vi håller på med nu har jag inte gjort förut och det har dom så då blir det svårare för min lärare förväntar sig att alla ska kunna det redan. Vi har prov helahela tiden. Inte liksom en period då alla proven är, där innan höstlovet och julen, utan vi har prov i ett ämne var tredje/ var fjärde vecka. Är så himla omotiverad på skolan just nu. Har prov i gitarr på torsdag och det är egentligen inge svårt men jag väljer att istället för att plugga så går ut, kollar på film, gör andra läxor som inte är lika viktiga, i allmänhet prioritarar bort det jag borde göra. De jobbigaste ämnena just nu är nog S.O, kemi och bild. Ja jag skrev bild. Vi har jättemycket att göra där, samtidigt som vi håller på med vårt grupprojekt så ska man rita tre personliga teckningar till slutet av november, jag har gjort en halv. Har ingen lust att göra någonting över huvud taget. Hjälp med motivationen någon?
Inga roliga bilder tyvärr, när jag kommer hem är solen redan nere så då blir inte så mycket foto.
Ska gå och lägga mig nu, gonatt!

Promenix

Var ute med Nicole och promenra ett tag efter lunch. Hade inte med mig kameran utan bara mobilen, så bilderna är inte så jätteroliga.
...

13 November 2011

Hejsvejs!
Sitter och försöker få kontakt med Sverige men ingen är inloggad...
Igår hängde jag med Marie hela dagen, var i gallerian och försökte hitta en födelsedagspresent och så strosa vi runt där ett tag. Käkade middag hos henne också. Vi gjorde tacos, hur gott som helst men omöjligt att äta. Vi kände oss nog lite barnsliga för det slutade med att vi tog ett paket kakor och glass framför teven och kollade på Mulan 2 :) Men hur bra är inte de filmerna liksom?
Har inte gjort så mycket idag, pluggat lite och allmänt tagit det så där söndags lugnt.
Nu har jag fått kontakt med mamma, skriver kanske senare. Annars imorn :)
Klementin tiden är här :D
Det ska föreställa ett hjärta... :)

Hej så länge!

Elfte i elfte tvåtusenelva

Halloj! Jag som var så taggad på den här dagen och så blev allt bara botten... 11/11 är tydligen rememberance day och tillägnas åt de soldater som deltog i första världskriget, det borde man ju kanske ha vetat. Vi höll en tyst minut i skolan, det var fint förutom en kille som satt och bokstavligt talat räknade sekunderna tills han kom till 60 och skrek ut att minuten var över -.-
På lunchen spelade jag och Marie badminton, ja jag tränade. Frivilligt dessutom, vad har hänt egentligen? Sen på eftermiddan hade jag kemi-lab examen som gick skitdåligt, jag fatta ingenting, och uppgiften vi skulle lösa var omöjlig så därefter var jag bara sur, ledsen och frustrerad. Jag försökte dränka mina sorger med daim-choklad, te och ett par avsnitt av O.C, ett brev från farmor piggnade upp lite också.
Kvällen spenderades med Nicole, vi kollade på någon kanadensisk krigsfilm, jag förstod minimalt. Tror jag ska kolla på en till film nu, en ny med Ashton Kutcher :))
Imorn ska jag hänga med Marie och försöka hitta en födelsedagspresent till en tjej och sen blire middag och film hos henne också.
Hörs imorn, gonatt!

10 November 2011

Hej!
Längtar att få skriva rubriken imorn, 11/11/11 så coolt haha :p händer ju bara en gång om året och nästa år blir sista gången det funkar!
Har suttit här och gjort etik läxa och smaskat clementiner. Nicole och Albert har försvunnit, så fundrar på att fixa mat själv om de inte kommer snart... Ikväll är ett nytt avsnitt av Grey's Anatomy som jag kommer sitta fastklistrad framför med lite svenskt godis.
Var och simma idag igen och imorn har jag av någon dum anledning gått med på att träna med Marie på lunchrasten. Den som "bara" är en och en halv timme lång... Borde egentligen förbereda mig inför kemi-lab examen som jag har på eftermiddan. Ska ta och kolla lite på det ikväll.
För några dagar sen fick jag en liten present av Nicole. Var det en tekanna? Eller var det kanske en tekopp? Hmm.. Jo det var BÅDA! :D haha fatta att jag blev överlycklig, fick en liten plåtburk där jag kan förvara mitt te också :))
tohoo
....
Nu blire kemi, mat, te sen grey's :) Kram!

Apple

Hejsan!
I helgen fick vi också vintertid så nu när jag traskar ut från skolan är det redan skymning och när jag kommer hem är det mörkt. Dagen känns så mycket kortare nu och snart kommer den där perioden då man inte orkar ta sig ur sängen på morgonen (mer än vanligt) för det är så mörkt ute.
På lunchen gick jag och Kiki till Subway, älska att den ligger 20 sekunder utanför skolan hehe men farligt.. Så nu kommer jag inte kunna äta på en hel vecka, så mätt blev jag. Efter skolan gick jag till en bassäng som ligger precis bredvid skolan och simmade i runt en timme, ska försöka göra det nu en gång i veckan typ.
Förresten är jag så himla stolt över min skola. Det pågår en insamling just nu för cancerforskning. Skolan hade då bestämt att för varje elev som rakade huvudet skulle de donera en viss summa pengar (vet inte hur mycket eller så detaljerat) och det var faktiskt ett tiotal som gjorde det. Blev speciellt imponerad av en tjej i min bild klass som har/hade tjockt svart hår ända ner till midjan och som rakade av sig det! Så himla underbart att folk gör så. Tycker dock att fler killar skulle ha gjort det, tror jag såg 4-5 styckena. Skulle ni raka av er håret för välgörenhet?
Ipod? nejnejnej dumsnut!


Ikväll ska jag fortsätta kolla på Hotel Rwanda och svara på frågorna. Usch den filmen är verkligen jobbig att kolla på...
Vi hörs! :))

Carrefour Rimouski

Hejsvejs!
Kom hem, tog en kopp te, gick till gallerian för att posta ett brev och fick se det här.
Jo juldekortationer. I November.


Liiiite tidigt tycker jag. Att börja dekorera och sälja dekorationer inför jul i början av NOVEMBER när det är 2 månader kvar till jul, det är bara fel. Det är ju inte ens snö eller sådär galet kallt än. Vet inte om det redan är så i Sverige också men förra året har jag för mig att det inte var så farligt. Man förstör ju hela jul-känslan. Om man drar ut på det så kommer det inte alls bli lika speciellt när det väl är december, snö och faktiskt nära till jul!
Är det bara jag som tycker det är tidigt?
Nu blir det middag, jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en hel elefant!
Ikväll blir det Hotel Rwanda för min etik klass så skriver imorn. Kram!

Internet är tillbaka!

HEJ!
Av någon anledning har internet inte fungerat de senaste dagarna, har varit så i hela kvarteret men nu är jag back on track ;)
Var på bio idag och såg min första 3D film, det blev Puss in Boots, blev bjuden av mamman till barnen jag brukar sitta barnvakt för. Trots att den var på franska var den faktiskt väldigt rolig men tyckte det var ganska jobbigt med 3D effekten, man blev trött i ögonen.
Igår försökte jag mig på att steka svenska pannkakor till frukost. Det gick sådär... De smakade gott och allt men själva stekningen failade, pannan var jättestor så pannkakorna var omöjliga att vända utan att de gick sönder. Med lite socker på och en kopp te så gick de ner i alla fall, och det verkade som om Nicole tyckte om dem, trots att hon inte sa nåt :p
Imorn är min favoritdag, dag 8, har två engelska lektioner, matte och kemi. Jag fick godkänt på mitt senaste kemiprov! Det är STORT för mig, jag bryr mig inte om 80-90% bara jag ens får godkänt blir jag jätteglad! För godkänt måste man få 60%, jag fick 65% :D ni kanske tycker att det är jättedåligt men då påminner jag er om att det är på franska! Får tillbaka matten imorn också, fingers crossed.
Random bilder
Bilder från sportlovet 2011
Ska försöka få tag på Fredrik imorn också, han har landat och kommit fram till stället han ska bo i nu, han tycks ha haft lite problem första dagen. Vill höra hur han har det!
Nu har vi också vintertid här vilket betyder att vi får sova en timme längre imorn! Ska ändå gå och lägga mig relativt tidigt, vi hörs imorn! Gonatt.

3 November 2011

Hej! Vad ovant det känns att skriva november i rubriken. Oktober gick väldigt snabbt, men det är väl bara bra.
Idag är jag ledig, hela min årskurs ska till Cegep vilket är motsvarigheten till gymnasiet och eftersom jag inte ska gå cegep sa min franskalärare att jag lika gärna kunde stanna hemma. Skönt förutom att internet inte fungerar hemma av nån anledning så nu sitter jag i gallerian där de har wireless :))
Nu har halloween dekorationerna tagits ner och ersatts av julpynt, lite tidigt tycker jag. Många affärer har börjat sälja julkulor, tomtar, renar och sånt som är allmänt relaterat till julen. Det är ju två månader kvar!
Just nu sitter Fredrik på ett plan till Nicaragua och kommer vara borta runt 6 månader. Han ska praktika med miljö-teknik i tre månader sen resa vidare i Syd-Amerika ytterligare 3 månader med några kompisar. Han kommer bli galet bra på spanska... Mamma och pappa utan barn resten av året, hur ska det gå? :p
Ska skypa med mamma om nån timme, längtar! Pappa är ute och reser så får prata med honom nästa vecka :)
Annars händer inte så mycket, ska sitta barnvakt i några timmar ikväll och sen är det ju Grey's Anatomy som jag inte får missa! Imorn har jag skola som vanligt och ett möte om Kalifornien resan, det börjar bli verkligt nu! Ååh vad taggad jag är men ganska många månader kvar ännu...
Det blev mycket text och ingen rolig bild, känner mig ganska okreativ just nu, det kommer och går. Får vänta tills jag hittar något roligt att fota :)
Får se hur det blir med uppdateringen, internet strular och kommer inte orka gå till gallerian varje dag. Vi hörs när vi hörs. Hejdå! :)

Skype med världens finaste!

Hejjj, ska gå och lägga mig snart, skypade med världens underbaraste och goaste tjejorna förut! Det var jättekul att prata med dem allihop samtidigt. Vill så himla gärna vara där med dem och det gjorde lite ont att de satt där tillsammans och hade kul medans jag är här och inte kommer se dem på en evighet. Men 8 månader går snabbt!
Nicole, Cornelia, Effie och Ellinor ♥

Nu ska jag sova, gonatt!

Hey I put some new shoes on

Halloj!
Sitter och stressar lite, har inte riktigt fattat vintertiden i Sverige så trodde att jag skulle skypa en timme tidagare än vad jag skulle så sitter nu och försöker få kontakt med de jag ska prata med, bland annat med hjälp av min facebook status... Det går inge bra.
Skolan var som vanligt, hade ett matteprov som jag tror gick bra, 2 1/2 timmes franska, ännu en skräckfilm på engelskan.. Dagen gick i alla fall ganska fort. På torsdag finns det en liten chans att jag får vara ledig, jag håller tummarna på att jag får vara det.
Köpte nya skor i helgen som jag har lovat att visa. Fick även ett fint paket av pappa i lördags, fullt med en massa fina svenska grejer. Godis i mängder, marabou, svenska tidiningar m.m. :D
New Shoes - Paulo Nutini
Åh så göttgött!

Happy Halloween!

Hejsvejs!
Idag är det halloween! Det firas inte särskilt mycket i Sverige men i Nord Amerika är det en betydligt större grej. I skolan var alla ombedda att klä ut sig men det gjorde långt ifrån alla. Men de som gjorde det var verkligen hur kul som helst. Det var allt i från häxor, vampyrer och trollkarlar till princessor, andar, änglar och djävulen. Tellitubisar, svampbob, Mario och Luigi till Pippi Långstrump (!!), Fred Flinta med fru, Musse och Mimmi. Björnar, bin och fiskar till jordgubar, mjölkpaket och konservburkar. 80-tals freaks, pirater, indianer och sjuksköterskor. En hade till och med klätt ut sig till en tandkrämstub. Ja det var helt sjukt mycket olika saker. Det var verkligen jättekul att se alla olika idéer som folk hade. Tråkigt nog var det mest tjejerna som klädde ut sig. Tog inte så jättemycket bilder men här kommer några styckena i alla fall :)
Caroline, Marie-Laurance, Anne-Sophie, Catherine och Josianne

Kiki

Marie å jag

Anne-Sophie och Catherine

Caroline, Marie

Efter middagen kom Mathilde och Annabelle på Bus eller Godis. Vampyr/Princessa