29 April 2012

Hejsvejs!
Ligger i sängen med en kopp av någonting som ska föreställa varm choklad, typ en blandning av kakao och socker... Jag saknar OBOY! Imorn är jag ledig, det ska bli skönt att få lite sovmorgon men sen ska jag ta i tu med storstädning, vi hade en massa småbarn här tidigare som lämnade efter ett bombnedslag i hela huset. Å så ska jag skypa med familjen och Effie, myys :) 
Nu fick jag tag på Fredrik, trevlig överraskning :)
Hejjdå

2. An item you can't live without

Hallå!
Regn, snö och 2 grader ute, men jag är glad ändå!
På mitt franska prov som jag skrev för någon vecka sen, skulle vi skriva en argumentativ text - och på det fick jag 82% (Vilket jag själv tycker är jättebra) då var min lärare så gullig/pinsam och sa framför hela klassen hur stolt hon var, att jag jobbat hårt och att typ om man bara vill och kämpar lite så kan man faktiskt få ett bra betyg. Sen bad hon alla applådera och på en millisekund blev jag röd som en tomat, men stolt var jag! Det var dagens egoboost det...
Den här veckan har varit jättejättechill, tror inte jag haft en enda läxa men vet inte riktigt vad jag ska hitta på när jag inte har något att göra, det blir mest en massa slösurfande framför datorn och det har ju varit så dåligt väder så att ut vill man ju inte gå heller.
2. An item you can't live without
Min dator! Där har jag ALLT! Musik, film, internet, kontakt med sverige - allt möjligt


let’s all sing la la la la

Hejsvejs hallå!
Ännu en bra dag med sol, skratt och alldeles för mycket te.
Imorgon har jag min presentation i engelska och jag är redan nervös, avskyr avskyr avskyr att hålla föredrag! Till och med på svenska... Jag peppar mig själv med min nya peppa-bli-glad-du-kan-om-du-vill-låt med Jason Mraz, det är ju helt omöjligt att inte bli glad av den låten! :D Hela hans nya album i allmänhet är jättebra.
.
Kan passa på å tipsa om en jäkligt duktig tjej vid namn Effie! :D Hon har gjort en cover på "Video Games" av Lana Del Rey. Tycker din röst är så himla cool! ♥
Ska hoppa ner i sängen med min bok och en kopp te nu, gonatt :)

Breakfast in bed

njae.. men i sovrummet i alla fall, framför datorn :) Titta så gott man kan äta, mums!
Hallon med yogurt

....

Gott var det!

Nu har jag en dag med matte, dubbel franska och gitarr som väntar, KRAM!

Prinsesstårta

Nu är tårtan klaaaar!
Min värdpappa blev superglad för tårtan och tyckte den var så fin, tihi sånt blir man glad av :) Nicole har åkt iväg på ett ärende så vi väntar tills hon kommer tillbaka för att äta.
Blev inte alls nöjd med bilderna, men är för trött för att orka ändra något

Måste fixa en powerpoint tills på torsdag om de länder jag bott i till engelskan, och så måste man visa bilder och på något sätt få kontakt med klassen, tänkte att jag skulle lära dem lite svenska ord, typ sjuksköterska som är helt omöjligt att uttala :p andra förslag?
Ska hoppa fixa lite med engelskan å ta och hoppa in i duchen sen. Hörs imorn! :)

Bakning på G

Tjabba tjena hallå!
Är det inte lustigt hur mycket vädret påverkar humöret? Igår, när det var slask, blött och mulet, ville jag bara slå till någon och gå och lägga mig, men idag däremot är det sol och 15 grader varmt vilket gör att jag är på topphumör! :D Kan ju också ha och göra med att kemiprovet jag trodde gick jättedåligt, gick mycket bättre än förväntat :)
Det kom en skur förut då det fortfarande var sol ute, det var rätt coolt, älskar sånt väder!
Håller just nu på med en Prinsesstårta till min värdpappa som fyller år idag, men marsipanen är jätteknäpp och vägrar blanda sig med karamellfärgen, så den är mer grönprickig än grön... Blir någ gott ändå.
The making of...
Nu måste jag bara vänta tills den svalnat lite, sen blire pålägg :p Vad äre egentligen man brukar ha i en prinsesstårta? Jag tänkte ha i hallon, men när jag tänker efter så är jag inte alls säker på vad som är "rätt"

23 April 2012

Snö, regn och slask är det just nu ute, inte kul att traska hem i det vädret inte... Har någon enstaka läxa som jag tänka skjuta upp. Te och Notting Hill känns som en självklarhet i det här vädret.
Började med dubbel franska i morse, kul start på veckan.. följt av bild och en inställd gympalektion. Nästa måndag är jag i alla fall ledig, skööönt! 
fint fake leende så där..
Förresten har jag varit här 8 månader idag! Two to go :)

Aprilväder

Vaknade i morse, tittade ut genom fönstret och möttes av en snötäckt gata. Snöade i princip hela dagen igår och hela natten. Men det var så fint med snön på träden så jag gick ut (i pyjamas, vinterskor och en tjocktröja) med kameran och fota lite :) 
schnöö
Skulle skypa med Saga men hennes skype verkar inte funka :( panik!
Ska åka med Nicole till centre ville om ett tag och köpa en födelsedagspresent till min värdpappa som fyller år på tisdag.
Nu pratar jag med Johan i alla fall, vi hörs! :)

1. Me

Hejsvejs!
Har börjat med en lista med 30 utmaningar, som antagligen blir lite utspridda här och där, att fota och leta fram. Dels för att få in lite mer bilder i bloggen och för att det är kul :)
Börjar med en gång med ettan; Jag.
Katarina Nordström, 16 år bor i Kanada ett år - för er som inte visste. Bilden är från när jag var på en Cabane à sucre med Marie.

Har varit glad som en solstråle hela dagen. Var inne en minut efter att gymnasieantagningen publicerat de preliminära resultaten och som det ser ut har jag kommit in på den skola jag ville, preliminärt... (:D) Vad betyder egentligen de resultaten? För det är ju egentligen inte alls säkert att jag kommer in i höst. Eller varför har dom så för?
Imorn ska jag skypa med både Nicole och Mamma och Pappa, sen ska jag träffa en kompis å så måste jag köpa en födelsedagspresent till min värdpappa. Tänkte baka en prinsesstårta till honom också :)
Har nästan läst klart en av böckerna jag fick av mamma nu, såså spännande. Tänkte krypa ner i sängen med en kopp te och läsa nu. Gonatt!

30 day photo challenge


19 April 2012

Hallå!
Här är allt bara bra, tänkte jag skulle ta död på tiden lite medan jag väntar på att Grey's Anatomy ska börja. Spännande avsnitt ikväll, Bailey's son blir kidnappad usch! :(
Inget speciellt har hänt idag, spelat lite gitarr, lärt mig hur man säger "Du är en fiskmås" på tyska och ätit en alldeles för stor macka på Subway.
Imorn är det äntligen fredag! Känns som om jag säger det varje vecka haha :p Ska hitta på något med några kompisar på lördag, och på kvällen jag och min värdfamilj på någon stor mottagning. Ska skypa med en hel drös människor också, bland annat Saga! :D♥
Bilder från igår kväll

Gaah helt magiskt vackert!
Nu har jag 14 minuter att fixa te, hoppa i pyjamasen och mysa ner mig i soffan♥ Hejdå!

Coucher du soleil

Så här vackert var det igår kväll!
Nu måste jag springa fort fort så jag hinner med bussen! KRAM

Härom veckan

Hej!
Förlåt att det var så länge sen, har haft fullt upp och inte direkt någon lust att blogga.
Har haft en jättehärlig kväll med min värdpappa, efter middagen åkte vi iväg till flygplatsen och tog en tur i hans plan. Det var så vackert med solnedgången och helt stilla vatten! (Lägger upp bilder lite senare) Efter det gick vi och köpte varsin mjukglass på Bienfaits - de har nog den godaste glassen någonsin!
Annars idag har jag gjort lite läxor, skrivit en text om jämställdheten i Marocko. Klarar nu att skriva en hel text med bara ett par få ord med hjälp av lexikonet, trodde inte min skriftliga franska hade blivit så mycket bättre, men det har den ju uppenbarligen! :)
Har kommer bilder från mina tio dagar med Marie, det kändes inte som om vi gjorde så mycket annat än att chilla men vi hann med en hel del ändå.
Vi bakade och lagade mat hejvilt! Här håller vi på med en ostkaka. Vi gjorde också muffins, kanelbullar, nån tysk påsk kaka och svenska köttbullar!

Maries "värdmorfar" har en Cabane à sucre som vi åkte till en dag. ^här är en av alla maskiner man använder.

Alla (totalt 9 st.) bestämde sig att ta på sig rutiga skjortor i och med att vi skulle till skogen och det kändes väldigt kanadensiskt, värsta slumpen att alla var klädda likadant tyckte vi.. hehe

Traktorer, pick-ups, stövlar, skog, rutig skjorta, kan det bli mer Kanadensiskt haha

Vi tog många fiiina bilder!

Brezels! De såg godare ut än var de var...


Ååå så var vi på Maries lillasysters uppvisning, det var jättekul! Här ser ni min skola också.
Annars gick vi på många promenader, varje dag nästan, kollade på filmer, diska :p, "pluggade" och allmänt chillade galet.
Nu måste jag sova! Gonatt gonatt :)

People cry, not because they are weak, but because they've been strong for too long

Hejsvejs!
känner som rubriken. Eller så dramatiskt är det väl inte, men har lite hemlängtan idag :/ Pratade med mamma, pappa och Fredrik idag, å det var kul som vanligt :)
Kom hem från Marie i eftermiddags, vi har haft tio superbra dagar tillsammans! Kommer sakna henne, haha trots att jag kommer se henne imorn i skolan :p
En av många knäppa bilder vi tog :p
Är superduper trött, ska hoppa i säng på direkten. Skriver om allt vi gjort imorn istället. Kramkram!

Hej

Hejhej!
Sitter hemma hos Marie och far lana datorn lite. Vi har det superkul! Vill nastan inte aka hem :') Stannar ytterligare 5 dagar och under den tiden ska vi hinna med en massa saker! Vi bakade kanelbullar igar, de blev inte sa lyckade, de jaste liksom inte upp och da blev de for sma. Men det behover ju inte dom veta, dom tyckte de var goda i alla fall :) Vi maste gora brezels ocksa! Det ar nog det godaste man kan ata i Tyskland hihi.. Ska leta upp receptet nu.

Glad tjej pa en traktor, kanner mig valdigt kanadensisk!
Vi hors! :)

Joyeuses Pâques!

Glad påsk på er där hemma!
Ligger i sängen och vill sova, klockan har blivit sent här och trots att jag är ledig imorn måste jag upp rätt tidigt för att åka till Marie :) Plockar med mig både påskägg och recept på kanelbullar till henne, haha längtar! Men vi har lovat att vi ska gå och träna minst 2 gånger, plus göra övningar hemma ;)
Vet inte hur jag kommer ha det med tillgång till datorn hos henne men om jag får chansen kanske jag skriver kanske en rad, annars kommer jag tillbaka nästa söndag, den 14e. Kul förresten att min statistik har gått upp så mycket på sistone! Blev väldigt förvånad. Alltid roligt med kommentarer också :)
Kommer sakna att inte fira påsk på landet i år och faktumet att mamma och pappa gömmer påskägg på taket eller på något annat omöjligt ställe ♥ ^Påskägg från mamma :)
Svenskt lösgodis!! :'D
Bästa påskgodiset! Chokladägg med marsipanfyllning
Kanske skriver imorn bitti om jag har tid, annars hoppas jag att alla får en riktigt bra påsk och njuter av lovet! Förresten, en knäpp grej, de har inte påsklov här, vad är det för dum skola egentligen? Inge höst eller påsklov och slutar två veckor senare än alla andra -.-
Gonatt!

Ny design!

Hej igen, är väldigt glad och lättad just nu. Har jobbat med en annan design till bloggen i ett par dagar nu, det är mycket jobb å nu är den nya uppladdad och klar! Är rätt nöjd, fortfarande några småsaker jag stör mig på men orkar inte hålla på längre. Är ändå rätt stolt, speciellt över den runda profilbilden haha :p (hade velat ha den lite större dock) Nu kan jag ladda upp större bilder också! (800px)
Hatade verkligen den förra så det blir skönt med en ny.
Fick en helt otroligt vacker ros av Nicole häromdagen, hon sa att det var för att jag var så snäll :) Tihi sånt blir man så glad av! Det är kul att bli uppskattad :p
Nu måste jag sova, önska mig lycka till på provet imorn! Gonatt

Printemps

Hejsvejs!
Snöblandat regn och allmänt ruskigt ute idag, med andra ord riktigt aprilväder. Våren är på väg! :) Krokusar har börjat ploppa upp i trädgården, fåglarna kvittrar och solen strålar genom fönstret nästan varje morgon. Älskar det!
Imorn är det matteprov som gäller, ämnet just nu är rätt enkelt men jag borde väl kolla igenom det en gång till. Annars imorn har jag en engelska presentation om begåvade barn och ett "oförberett" läxförhör i kemi.
VÅR!

Testade en ny effekt. Vilken tycker ni mest om?

Måste börja packa ner saker till Marie också. Fixar en kopp te, sätter på tagga-musik och så får vi se om jag kommer igång. KRAM! :)

3 April - Grattis Farmor!

Idag fyller världens mest omtänksamma, snällaste och finaste farmor år! Visst var det 30 du fyllde? :p Ringde i morse för att säga grattis, det var så kul att höra hennes röst! Det var jätteknäppt att prata svenska i telefonen i allmänhet, har ju inte pratat i telefon på 7 månader! I alla fall, hoppas du fick en underbar dag och att kortet kom fram i tid :) Paketet kom idag förresten, kul att vi pratade just om det för några timmar sen. TACK! Det är ju inte jag som ska få paket idag, nu suktas jag av allt påskgodis, bara två dagar kvar :)
Älskar dig! ♥ Vi ses om 89 dagar!

TOMS

Hejsvejs!
Väldigt chill dag idag, rita lite på bilden, sprang på gympan, skratta på engelskan och sov på s.on :p
Jag taggar galet till på fredag då jag ska till Marie i hela 9 dagar! :D Det ska bli så himlahimla kul! Vi har en massa roliga planer om vad vi ska göra, jag ska baka kanelbullar och hon bretzels, kolla på en massa filmer och på söndag ska vi till hennes mammas familjs cabane à sucre :)) Har redan börjat packa haha!
Här är mina nya dojor förresten

Olivgröna och sköna till sommaren :)

Cabane à sucre

Hej!
Idag var vi i St.Eugene i/på en cabane à sucre. Körde på små guppiga lantvägar tills vi en halvtimme senare kom fram till en stuga mitt ute i skogen. Där fick fick vi frulle/brunch och sen börja själva hälla-sirap-på-snön-rulla-på-en-pinne-och-äta delen :)
Kiki och Hanna

På frukosten

:)<3

De hällde sirap på snön så att den skulle stelna lite och bli seg, sen tog man en glasspinne och rullade upp sirapen på den.

Det var halvgott... Det var en jättekul upplevelse men 20 dollar för en rätt dålig frukost och en pinne med sirap njaee... :P
Nu ska jag hoppa i säng! Gonatt :)

Möss....

Hejsvejshallå!
Kom precis hem från en härlig kväll med Caroline och Marie. Vi försökte göra "möss" vilket är oreo-kakor med caramel choklad smet på och sen dekorerar man med mer choklad, glasyr och ett körsbär. Efter en halv mådde jag illa :S Det var verkligen inte gott men kul hade vi :) Blev middag där också och vi skratta mycket :P Kanske ska träffa Marie imorn också, måste köpa en ny väska då min nuvarande har gått sönder på tre olika vis, hål, dragkjedjan och axelbandet....
Hade ett presentkort på en sportbutik efter att jag köpt mina vinterskor och idag var sista användningsdagen så jag passade på att köpa ett par skor till i sommar som har blivit väldigt populära här. Toms, vet inte om nån känner till dem. Kan visa en bild imorn :)
Jag och Nicole stannade och åt årets första mjukglass från Bienfaits! :D

haha bra mobilkvalité sådär...

De blev rätt fina men usch så äckliga!

Ska slänga på en film nu, blir något med Hugh Grant tror jag... Å imorn ska jag prata med mamma och pappa och på morgonen Cabane à sucre ;) Är det någon förresten som har tips på bra musik? rock/pop/hiphop/house/svenskt lite vad som :)
Hörni juste det är ju earth hour ikväll (nu) varför visste jag inte det för? Eller det kanske bara är här i Kanada som det inte var reklamerat? Nu har jag i alla fall släckt lampan, datorn räknas väl inte om laddaren inte är ikopplad? :P
Jaja ha det gott igelkott!