Soligt i Québec

Hejsan där hemma!
Sitter på vårt otroligt fina hotell i Quebec och njuter av Kung Fu Fighting låten i sängen medan jag tänker på allt roligt vi gjort idag! Det har varit soligt nästan hela dagen, vilket är rätt otroligt om man jämför med tidigare i veckan då det bara regna och var mulet... Vi har strosat runt i gamla stan hela dagen och varit lite turistiga. Ironiskt nog var det första vi gjorde att leta upp ett fik (starbucks höhö) och lägga oss i en park och sola, men vi var ju tvungna att ta vara på de få strålar vi fått denna vecka! Sen blev det lunch, glass och mer strosande. På något magiskt vis hann klockan bli sju och vi letade restaurang att äta middag på - det tog TVÅ timmar! När det kommer till min pappa tar man aldrig första bästa utan man ska gå två varv runt hela stan innan man bestämmer sig för att det första man kollade på faktiskt var bäst... så var fallet i kväll haha :p Efter middagen gick vi ner mot vattnet och där visade de en slags film som var projektad på en husfasad, så vi satt på kajen och tittade liksom över vattnet till andra sidan.. komplicerat. Det var lite svårt att hänga med men det var riktigt häftigt gjort!
Jag är så glad i min nya jeansskjorta! :D Lite röd har jag nog blivit också...

Imorn ska vi till ett vattenfall och en ö på förmiddagen men sen ska det bli dåligt väder så vi ska spendera dagen i ett enormt shoppingcentrum :D Vi hörs snart, på lördag åker vi hem! Kommer till Stockholm på Söndag eftermiddag! ♥
 

Storm i Percé

Hej!
Det är fullständig storm här! Jag ligger i sängen på hotellet i Percé och sängen skakar för att det blåser så mycket ute! Jag är lite rädd höhö.. Vi har verkligen inte haft så tur med vädret om vi säger så, bara en massa regn och moln och det ska inte bli bättre heller. Imorn ska det regna hela dagen så då passar vi på att åka ner till Québec (det tar hela dagen) och där finns det lite mer att göra. Idag på förmiddagen var det rätt okej, då tog vi en båt runt den berömda ön precis utanför Percé och sen runt ön Bonaventure. Någon som har sett filmen The Birds? (Hitchcock), så var det ungefär på den ön. Fåglar som var och flög precis överallt, det tyckte jag var rätt äckligt men det var jättekul att ha gjort turen :) Det är verkligen så otroligt vackert här! 
 
En bild från igår kväll då det var fin kvällsol. Tyckte bilden var så fin med färgerna, synd att jag ser så muppad ut bara :p 

Usch vi ska upp riktigt tidigt imorn och nu är det sent här, ska gå och lägga mig. Hoppas jag kan sova trots stormen... Gonatt! 
 

Bilder från balen

Jag och fina Kiki 
Mamma och Pappa anlände till Rimouski på eftermiddagen! :D Lyckan var obeskrivlig! Jag kunde inte sluta le på hela kvällen :) 
Sen åkte vi och tittade på paraden - väldigt amerikanskt tyckte jag.. Men det var kul att ha sett och tagit del av!
Marie och Jag! :)
Mitt hår haha, visst var det coolt?! Det var min värdmamma som fixade ihop det :)
åå mina fina örhängen kommer ifrån Aldo
Josianne och Caro var fina i Sveriges färger! :D Tjejernas klänningar var helt otroliga - stora, glittriga och glänsiga! Glitter och glamour helt enkelt :)
Jättegulliga Marie-Pierre och Jag 
Jag, Josianne och Anne-Sophie
Marie, Kiki och jag på efterfesten hos en kompis, det var riktigt kul! 
 
I allmänhet tycker jag att balen var riktigt lyckad! Jag hade jättekul och det var en perfekt sista kväll med alla vänner! Det enda som inte var så bra var middagen, jag satt vid ett rätt tråkigt bord och maten var inte så god... MEN efter middagen släppte vi loss på dansgolvet och dansa hela kvällen (hade galet ont i fötterna dagen efter!) och efter det åkte det en massa folk till en tjej som höll i en efterfest och där var det också väldigt roligt umgänge :D Som sagt, en grym kväll med mina vänner! 
 

Tog precis den här bilden...

Det vräker ner och åskar och blixtrar ute! Perfekt väder för en bal eller vad? Helt galet ute! Min värdmamma ringde till och med från jobbet och fråga om jag var okej eller om jag var rädd tihi :)
Jag hoppas det slutar inom de närmsta timmarna bara, stackars alla vi tjejer som har fixat hår och smink och så ösregnar det ute. Allt kommer ju bli förstört! Paraden kommer med all säkerhet bli inställd, det är jättemånga som betalat dyrt för att hyra en bil och så kommer det inte ens bli av. Usch inte kul :(
Kan inte vara lätt för mamma och pappa heller som måste köra i det här vädret :/

MITT UTBYTESÅR

Jag tänkte skriva ett litet inlägg om hela mitt utbytesår, om alla olika delar; familjen, skolan m.m. Vet att det är väldigt många åker på just utbytesår eller på språkresor så tänkte ge lite tips och information om just det. Om ni har några frågor är det bara att lämna en kommentar. Hoppas ni finner det hjälpsamt :)

Bo i värdfamilj
Att bo i värdfamilj är väl det folk är mest rädda för, att bo med människor som man inte känner och som inte pratar samma språk. Men det tycker jag är det som man ska vara minst rädd för! Det blir som ens andra familj för ett år och det är de som är där för dig när du har hemlängtan eller bara vill ha någon att prata med. Min värdfamilj hade redan haft fem studenter tidigare så de visste vad de gjorde och de hade erfarenhet vilket jag tyckte var väldigt bra men det som var mindre bra var att de pratade rätt ofta om deras tidigare studenter och då kände jag mig jämnförd med dem och det var lite jobbigt. Min för övrigt tyckte jag mycket om min familj. Dock tycker jag, helt ärligt, att det hade varit bättre om jag haft en familj som var lite yngre, helst med barn hemma för då hade jag antagligen gjort mer saker tillsammans med dem, mer aktiviteter som en familj. Men det var också rätt skönt att det inte var en massa skrikande ungar hela tiden och om jag ville vara ifred så lät de mig vara det så på så sätt hade jag rätt mycket frihet.
Nicole och Albert
 
Skolan
Min skola var helt enorm! Kommer ihåg att första veckan kände jag mig så liten och hjälplös för det var så svårt att hitta alla klassrum. Det jag var mest rädd för när det kom till skolan var att jag inte skulle förstå lärarna på lektionerna - det gjorde jag inte heller. Eller till en viss del gjorde jag det men det var långt ifrån att jag hängde med på allt. Men det gjorde verkligen ingenting! Lärarna var jätteförstående och ville bara hjälpa till. De flesta hade redan haft utbytesstudenter i sin klass och var vana.
Sista dagen i skolan, i matsalen och Marie bredvid den klassiska gula skolbussen :)
 
Språket
Jag kunde en del franska innan och det hjälpte ju självklart men jag tycker i allmänhet att folk var hjälpsamma och de flesta tyckte bara det var kul att man inte förstod. Det hände hur många gånger som helst att någon berättade en historia för mig och jag fattade noll men då är det bara och le och hålla med ;) Man kommer in i språket rätt snabbt ändå. Jag märker nu att jag glömt en del svenska, men det kommer väl tillbaka när jag väl är i Sverige.
 
Maten
Maten var det jag var mest rädd för, jag trodde att det skulle bli pannkakor till frukost och hamburgare med pommes frites till middag men så var det inte alls! Jag kanske hade tur med min värdfamilj, eftersom min värdmamma är vegeterian åt vi mycket grönsaker och i allmänhet nyttigt. Men i jämnförelse med det jag vanligtvis äter i Sverige var det onyttigt, typ att vi åt (hemgjorda) pommes frittes i alla fall varannan vecka, pizza ibland och mycket "feta" saker, de använde t.ex mycket smör och olja i matlagningen. Men jag fick ändå säga till rätt mycket ändå om vad för mat jag tyckte om och så, så de anpassade sig nog lite efter mig.
 
Hemlängtan
Joo hemlängtan kan man nog säga att jag hade mycket av haha! Början var ju helt klart värst - typ första månaden i alla fall. Vet inte vad det berodde på egentligen men är väldigt nära min familj och det var jobbigt att vara borta från dem. Konstigt nog var julen inte så farligt, bara julaftonsmorgonen som kändes lite annorlunda. Men som tur var hade jag alltid min värdfamilj och mina vänner som var snälla och förstående :) Det bästa är att försöka umgås med folk i "samma" land, haha om ni fattar vad jag menar :p Sitt inte och skypa eller uggla framför facebook för att se vad dina vänner i Sverige håller på med t.ex. 
 
 
Om ni har några frågor eller undringar om mitt utbytesår är det bara att säga till :) Hoppas inlägget gav er en liten insikt av min sida av utbytesåret och att ni i alla fall överväger att ta ett sabbatsår en dag! :) 

Som en duracellkanin!

Jag håller på att exploderar av glädje just nu! :D
Mina föräldrar sitter just nu i bilen på väg hit! De är i samma land! Jag kan inte fatta att jag ska träffa dem efter tio månader på olika kontinenter :D Varje gång jag ser en bil utanför vårt hus hoppar jag till och håller tummarna att det är dem, även fast jag vet att de inte kommer förrän om två-tre timmar...
Jag dödar tiden genom att fixa en massa saker till balen och sista saker innan jag åker. Har varit på banken och stängt mitt konto, packat det sista, tagit en dusch, lockat håret, rakat benen, dammsugit och städat badrummet. Vaknade klockan fyra i morse och var helt klarvaken... Jag har för mycket ENERGI! :D
Kommer antagligen skriva mer sen.. eller inte... vi får se! Annars, ha en trevlig kväll :)

Tänk vad jag vore glad om jag fick bo på pionens blad. Då kunde jag sitta alldeles nära och titta och lukta på allt det skära

Halloj!
Rubriken är från Majas Alfabet höhö, tyckte det passade med bilderna ↓ (inte första kanske...)
idag var det allra SISTA dagen! Sista provet, sista gången jag gick i korridorerna, sista gången jag satt i kafeterian, sista gången jag gick till Tim Hortons, en hel del massa sista med andra ord. Det är lite sorgligt så där ju :/ Men hela mina-föräldrar-kommer-om-TVÅ-dagar-känslan övervinner det sorgliga. Lovar att jag kommer gråta ihjäl mig på balen, dels av glädje från att vara med mina föräldrar igen och dels av sorg från att lämna alla vänner här. Det kommer bli en känslosam kväll!

Kommer ihåg att jag alltid "disikerade" sånna här blommor när jag var liten... eller liten och liten, jag gör det fortfarande! :p

Det hade precis regnat när jag tog bilderna så de var jättevackra!

Var den sista för redigerad? :S

Jag har ju mina perioder lite, just den här veckan tycker jag att det är jättekul att fota och gör det varje dag. Andra dagar är det mindre kul. När jag tar sånna här bilder önskar jag att jag hade ett macro-objektiv, det vore så himla coolt! :)
.
Slutet av proven och skolan firar vi imorn med att göra en eld på stranden och bränna alla skolböcker haha :p Det ser jag fram emot! Efter det ska jag sova över hos Hannah, det ska bli gryyymt! Härlig avslutning skolåret :)

Cet été

Som säkert många andra, har jag självklart gjort en lista på saker som jag vill/ska/ser fram emot att göra i sommar! Hoppas jag har tid och tillfälle bara :)

1. Cykla till Landet med mamma
2. Vara på Bedarö med kusinerna
3. Åka till Blidö och vara med Mormor och förhoppningsvis någon kusin
4. Landet i massor
5. Vänner-maraton med Fredrik
6. Träffa alla kompisar
7. Sommarkalas
8. BADA och ligga och sola
9. Fota en massa härliga sommarbilder
10. Sommarjobba
11. Förhoppningsvis lägga nät med pappa
12. Gå barfota utan strumpor och skor
13. Åka till Betsö och hälsa på Cornelia
14. Bada tills fingrarna blir till russin
15. Vakna och dra på sig ett par shorts och ett linne och inte behöva tänka på hur man ser ut.
16. Spela brännboll, fotboll och kort på landet med kompisar
17.Picknick i humlegården med alla fina
18. FRIHETEN
19. Att kunna vara på IKEA inom 30 minuter
20. Att gå in i växthuset och ta en gurka
21. Vakna helt utvilad
1. Spela brännboll, fotboll och kort på landet med kompisar
2. Vara på Bedarö med kusinerna
3. Åka till Blidö och vara med Mormor och förhoppningsvis någon kusin
4.  FRIHETEN
5. Vänner-maraton med Fredrik + baka kladdkaka på rekordtid
6. Träffa alla kompisar
7. Min och mammas födelsedag + sommarkalas
Sommar 2010 - min och mammas födelsedag

8. Landet i massor
9. Fota en massa härliga sommarbilder
10. Vakna och dra på sig ett par shorts och ett linne och inte behöva tänka på hur man ser ut
11. Förhoppningsvis lägga nät med pappa
12. Gå barfota i gräset och få helt gröna fötter
13. Åka till Betsö och hälsa på Cornelia
14. Bada tills fingrarna blir till russin
Sommar 2011 på Blidö

15. Vakna helt utvilad
16. Cykla till Landet med mamma
17. Picknick i humlegården med alla fina
18. ligga och sola
19. Att gå in i växthuset och ta en gurka
20. Åka till Nicoles landställe

Orange, bleu et jaune

Hejsvejs!
Jag har haft en väldigt härlig kväll, tog en flygtur med min värdpappa, åt Québecs nationalrätt (?) till middag - poutine (pommesfrites med brunsås och ost... låter jätteäckligt men det är rätt gott) och sen gick jag en liten promenad längs vattnet :) 
I flygplanet :)
fint i solnedgången


Nu ska jag hoppa i säng! Gonatt :)

You make me smile like the sun ☀

Hejjj!
Sitter och lyssnar på galet sommrig musik, sjunger med i låtarna och dansar lite på stolen. Jag är jätteglad :D Pratade precis med mamma, tidigare pratade jag med Farmor och så har jag pratat lite med Pappa och Fredrik också :) Bara 4 dagar kvar tills de kommer! Har börjat packa också. Har lagt ner alla vinterprylar och saker jag inte behöver längre så har fyllt en av resväskorna. Det känns väldigt tomt på väggarna nu när jag tagit ner alla foton och sånt - men det känns bra! Har gått igenom alla brev jag fått under min tid här också, hela 63 brev!! Varav hälften är från mormor♥ TACK alla fina som lagt ner tid att skriva till mig! :)
Har matteprov imorn och kemiprov på tisdag så har mycket att plugga men jag viiiill inte! Det är så fint ute, jag vill ligga ute i gräset och sola, inte läsa en dum bok. Det är väl mest kemi jag borde plugga, ska ta och kolla igenom det nu.
Hejdåå! :)

Åh, vilken härlig dag

HEJ!
De senaste dagarna har varit heeeelt underbara :D Sol, värme och umgåtts med vänner! Igår efter franska provet gick jag, Marie, Hannah, Camille, Élizabeth, Kiki, Megan och Noémi till en restaurang för att äta lunch, det var lite firande av att vi klarade året / hejdå lunch till oss utbytesstudenter (som åker om 5 dagar!). Vi hade det riktigt härligt! Efter lunchen gick vi ner till stranden och hängde och fota lite sen gick vi och köpte glass på Créme folle (haha roligt namn.. ) En jättehärlig dag med andra ord!
.
Värlens bästa sommarlåt!
.
Idag var inte heller så pjåkigt! Alla utbytesstudenter och deras värdfamiljer hade en stor picknick, det var jättekul att sitta i gräset och chilla. Tjejerna är så roliga också tihi♥

Vi körde lite morgongymnastik haha

Marie var snygg som alltid :) Ser hon inte hur kanadensisk som helst ut i hockey-kepsen?!

Hannah och Jag :) Hannah är den nyaste, hon kom i vintras så hon gör bara ett halvår. Synd att hon inte kom tidigare :(♥

Du bist schön :)♥ haha ingen aning om stavningen :p

.

Fiiina! Hannah och Kiki

Efter lunchen spelade vi volleyboll, det gick ju lagom bra...

och så låg vi och sola vilket resulterade ett tomatrött fejs...
När vi skulle skjutsa Hannah stannade vi till vid en strand. Haha jag har så roligt med henne :) En knäpp fakta jag lästa idag förresten, det finns en by i Québec som heter Ha! Ha!

Ingen mer skola!

Hej allihopa! :D
Igår var en sån himla underbar dag! Sista skoldagen och allt :) Det var sommarvärme ute och solen sken som bara den. Första lektionen jobba vi, inte så kul, men jag fick mitt betyg på min franska presentation... 90%!!!! :D Fatta att jag är STOLT! Andra lektionen var inställd så då gick jag med Marie till Tim Hortons sen största delen av lunchrasten var vi ute och traska runt. På etiken kollade vi på en film och sista lektionen tror jag inte det var en människa som gick på, alla satt ute och sola i en park nära vår skola, det var superhärligt! :) Lite tråkigt bara att man inte har någon riktig avslutning, det var bara tackochhejleverpastej liksom, ingen ceromoni eller tillställning över huvud taget... Efter skolan åkte jag med några kompisar till gallerian och strosa runt där det var kulkul :)) Kan inte komma över hur jäkla coolt det är att sitta i en bil där chauffören är MIN ålder haha :)
Resten av kvällen tillbringades till att läsa ett tjockt häfte som jag har prov på om några timmar. 45 A4 sidor om fransk litteratur - woho!
Sitter och äter frukost just nu, ska väl bläddra igenom texten en gång till innan jag går.
Önska mig lycka till! Hejdå!

NIO DAGAR!

Hejsvejs!
Sol och varmt på andra sidan atlanten, inte klagar jag för det! Idag på S.O lektionen var det bara 8 närvarande, de flesta var väl ute och njöt av vädret... förståeligt! Inte många skoldagar kvar nu, bara onsdag och torsdag. Sen är det tre dagar med bara prov men det är inte så farligt, vi är ju lediga på eftermiddagen :) Mitt föredrag i franska igår gick rätt okej. De första två minutrarna var väldigt nervöst och min röst bröt och jag fick någon knäpp accent men det släppte men tyvärr pratade jag alldeles för snabbt och inte alls tillräckligt länge. Minimum var 10 minuter, jag tror jag pratade 6 eller 7... Men min lärare sa att det gick jättebra och var stolt :)
Snart är sommaren här!

Rolig nyhet förresten! Jag har kommit ner till ENtalen! NIO dagar kvar tills jag träffar mina föräldrar igen :D Är så glad så jag skulle kunna spricka! Men det är så overkligt, kan inte fatta att det gått 10 månader sen jag senast såg dem men nu är det som sagt bara 9 dagar kvar :))
.
Har haft en vädligt produktiv dag idag känns det som, har röjt igenom en massa som jag måste göra men har fortfarande en lång lista kvar. Det är mycket plugg nu med alla prov i slutspurten men det ska nog gå bra. Ska fortsätta lite med matten nu, borde städa mitt rum också.. Det får bli en annan gång :p
P.S tänkte skriva ett inlägg om mitt utbytesår i allmänhet, typ med info och tips m.m. så om det är någon som har någon fråga så är det bara att fråga på :)

KRAM!

Nervöst vrak!

Halloj!
Är så galet nervös!! Har en muntlig presentation imorn om Kina, hela gruppen måste prata runt 35 minuter dvs MINST 10 minuter per person. Just nu, när jag timeat mig själv, har jag runt 12-13 så jag ligger bra till men jag har en tendens att prata mycket snabbare när jag är stressad. Det kommer säkert sluta med att jag läser hela presentationen från power pointen och mina stödkort eller så kommer jag få panik och glömma bort hur man pratar franska. Fullt möjligt. Plus att det ska bli jättevarmt imorn så jag kommer med all säkerhet svettas ihjäl. haha jag skulle kunna klaga i flera år! Jag hatar verkligen att hålla presentationer.
Var med de andra tjejerna i min grupp ikväll och övade, vi hade det kul men det blev inte så mycket övning som vi hade hoppats... Ska gå upp lite tidigare imorn och kolla igenom det en gång till.
.
Pratade med mamma i eftermiddags, inte långt kvar tills de kommer, bara 11 dagar! Har planerat att börja packa nästa vecka också. Gud vad knäppt att packa ihop de tio månader som jag varit här i Kanada, hela mitt utbytesår, i två ynka väskor. Jag kommer inte få plats haha :p ne men trots att jag haft ett bra år, fått nya vänner och en snäll värdfamilj så ska det bli jäkligt skönt att komma hem! Många frågar vad det första jag ska göra är... jag tror att det kommer bli att köpa en kanelbulle eller fråga någon random människa något på flygplatsen bara för att få prata svenska :P Har ni andra förslag? Sen när jag kommer hem ska jag ta en dusch, packa upp lite saker, packa till landet och sen gå ut och träffa ett par kompisar innan middagen :) Tihi längtar så! ♥
.
Ska gå och lägga mig, ska upp tidigt imorn. Gonatt!

Vill man vara fin får man lida pin

Hallå!
Helvete vad jag har ont i huvudet! Eller inte I utan PÅ! Min värdmamma testar en frisyr som jag ska ha till balen och till det måste jag sätta i papiljotter i hela håret och gör skitont! Känner mig som en gammal mormor haha :p
Tröstar med att kolla på O.C och dricka te men det jobbiga är ju att det gör ont så fort jag rör på huvudet!
.
Igår var det fest hos Caro, vi firade hennes födelsedag! Det var kulkul det sluta med att jag sov över hos henne också :) Sen kom jag hem och hårtortyren började och så hann prata lite med Fredrik på kvällen.
Hur fin får man inte va? :P
Ska fråga Nicole om jag inte kan få ta ut de jäkla papiljotterna snart! HEJDÅÅÅ! :)

Thank god it's Torsdag!

Hejsvejs!
Imorn är jag ledig så ska sova ut, sen kanske jag hittar på något med Marie också. Borde egentligen plugga franska och matte men vem orkar det när det är så fint ute? :) Har hört att de flesta i Sverige slutar redan imorgon, fast det är väl normalt - det är bara här som det är väldigt sent. Här slutar själva skolan den 14e men sen har vi prov hela veckan efter men då kommer man enbart till skolan på förmiddagen, skriver ett prov och går hem. Sen den 22a är det bal och mina föräldrar kommer! :D Bara två veckor kvar nu! Har redan börjat tänka på packning och till och med packat ner lite grejer haha :p
Bara 14 dagar kvar! ♥ och grattis i efterskott på eran 20-års dag!

3 Juni 2012

Hej!
Förlåt för att jag har uppdaterat så dåligt men har haft lite annat att göra.
Har varit hos Marie hela helgen för hennes födelseag som var igår! Vi hade det jättekul :) Jag och några tjejer hade fixat en liten överraskningsfest till henne men det faila lite. Jag skulle bjuda henne på en kaffe medan de andra fixade hemma hos henne men hon ville gå därifrån alldeles för tidigt och så var man tvungen att hitta på saker att göra så att vi inte skulle gå hem och då blev hon bara sur haha :P Men lite överraskad blev hon i alla fall :) 
hejhej

Grattiiiiiiis fina du! :D Alles gute eller nåt sånt :P

När jag kom hem i eftermiddags var min värdmamma riktigt arg, hon sa inte ens hej, då blev jag ju självklart jätterädd att det var mig hon var arg på men det visa sig att det var min värdpappa som hade glömt fixa något...
Har en helt hemsk vecka som kommer, kemi-, s.o- och gitarrprov allt på två dagar blä men däremot är jag ledig på både onsdag och fredag :) sköönt!
Vi hörs kanske imorn, om jag tar en paus från pluggandet. Gonatt!



31 Maj 2012

Halloj!
Det har varit lite tomt här de senaste dagarna men har inte haft någon lust at skriva. Det har ändå inte hänt särskilt mycket, skola, plugg och film typ. Pratade en sväng med hela familjen igår, det var superkul! Det var nästan tre veckor sen sist - alldeles för länge ju. Håller på att fixa med Maries present, hon fyller år på lördag så då ska vi ha en liten bbq för henne :)
Ska gå och lägga mig tidigt ikväll, har varit hur trött som helst hela veckan och börjar dagen med ett prov imorn.
Blev inte mycket skrivet men nu vet ni att jag fortfarande är här i alla fall :)
Gonatt!