Hemma från ännu en grym helg!

Hej!
Nu är jag hemma från min helg i Quebec med Marie. Vi hade det verkligen superkul där :D Vill inte vara tillbaka haha :p Vi hade runt tre dagar i staden där vi bodde med min IEC dvs hon som organiserar mitt utbytesår, hon är verkligen supersnäll och var som en liten guide.
Vi kom fram på lördag vid lunch och hade hela dagen och kvällen framför oss själva för Julie skulle på någon middag så vi traska runt i Quebec i 8 timmar! Vi var väldigt turistiga och titta och fotade allt. Vi köpte lite souvernirer och åt billigt för att lägga pengar på annat... :p
Det började ju halvbra med vårat dåliga lokalsinne i en främmande stad...

Mario-slottet!

Fina gator i gamla stan. (Hit måste vi mamma och pappa!)
Hela lördagen gick vi bara runt i små turistbutiker i gamla stan och titta runt och allmänt njöt av det fina vädret. Efter runt 5 timmar var vi dock så slut och hade så ont i fötterna att vi hade svårt att gå, då hitta vi en bänk och satt där tills vi hade tillräckligt med krafter att leta upp ett café och ta en paus där istället. Men tiden gick så sjukt fort! Vips så var det kväll och mörkt och vi börja gå hemåt.

Vid en fontän utanför parlamentet. Kände mig väldigt sommrig! :)

Hittade en svensk flagga i en turistbutik och blev löjligt glad! Köpte den tyvärr inte.. Däremot köpte jag en t-shirt där det står Quebec på - lite souvernir så där :)

På söndag hämtade vi upp en annan utbytesstudent och åkte iväg till ett vattenfall tillsammans med Julie. Det här ^ var när vi väntade på båten som tjejen skulle komma med.

Le chute Montmorency
På förmiddagen åkte vi hit och tittade på fallet och tog en tur runt i området som var väldigt fint :) Sen skjutsa Julie oss till, inte ett, men TRE shoppingställen som ligger precis bredvid varandra. Där hade vi det kul tills stängning. Härligt att se lite affärer igen! Köpte en kuvertväska till balen, en ny handväska då min nuvarande gått sönder, EN topp och ett par örhängen... Nu sitter säkert mamma och pappa och skakar på huvudet :p Men jag kom faktiskt hem med 40 dollar över (nästan 300kr), hehe stolt.

Det var i slutsats en helt perfekt helg! Är så glad att Marie ville åka med mig, utan henne hade det här utbytesåret inte ens varit hälften så kul :) Nästa helg är det hennes födelsedag också så då ska jag antagligen sova över hos henne :)
Nu ska jag gå och lägga mig, det har hunnit bli sent här. Gonatt!
P.S. Ett jättestort grattis till dig Mormor! Hoppas du fick en fin födelsedag, tänker på dig! Vi ses om 33 dagar ♥ KRAM




24 Maj 2012

Hejhej!
19 minuter kvar på batteriet, fortfort ska jag skriva!
Hade muntlig presentation idag om, vädret, höll och på säga.. nej men om global uppvärmning, det gick rätt okej, var med två andra tjejer så det blev mindre nervöst. Hade även gitarrprov där man skulle visa ett stycke som man hade "komposerat" det gick jättedåligt men det var kul ändå. Var med Marie och läraren sa att våra ansträngningar var bra haha det var i alla fall nånting positivt :p
Bara två nätter innan vi åker till Quebec! :D Tyvärr ska det inte bli så superbra väder... Men vi har planerat en massa roliga saker vi ska göra ändå :) Däremot har jag galet mycket plugg just nu, mest franska och kemi - två jobbiga ämnen. MEN bara 28 dagar tills skolans slut! Inte alls många dagar ju.
Idag har jag vandrat runt i både shorts och t-shirt och ändå var det varmt. Klockan är halv elva här och det är fortfarande 23°C ute! Härligt :D Ända jobbiga är att mitt rum förvandlats till en bastu och fönstrena inte går att öppna! :@ Plus att jag hörde en mygga för ett tag sen men jag tappa bort den så om cirkus 15 minuter kommer jag ligga i mörkret och vifta med armarna i ett desperat försök att döda myggjäkeln.
Bara en massa plugg imorn men på kvällen ska jag på en dansuppvisning, det ska bli kulkul, är några kompisar som uppträder :)
Nu ska jag hoppa i säng och sova ända tills imorn. Gonatt!

Tre Bilder från Montreal

Hejhej!
Nu är jag tillbaka från min lilla resa till Montreal. Ursäkta, men fy fan vilken underbar helg det var! :D Det har varit strålande sol och över 30°C hela helgen. På lördagen var vi hos Emilie, min värdfamiljs dotter, och hennes man. Hon bor verkligen på landet, men ändå bara en halvtimme från stan. Hon har precis köpt ett jättefint ställe där hon har ett stall med fyra hästar! Hann tyvärr inte med att rida. Hela lördagen var jag med henne vid ett annat stall där hon skulle tävla dagen efter så hon tränade och jag gick runt och titta och fota allt möjligt. Vi gjorde inte särskilt mycket i och med att det var så varmt!
Här är hennes ställe, eller det där är stallet med "hagen" bredvid.
Vid stallet. De höll på med en massa tävlingar så jag passa på att fota. Det var riktigt kul att fota hästar ju :) i alla fall på avstånd, när de var nära var de så himla stora :p
Slutade dagen med världens fulaste bränna. Jag gick runt i converse hela dagen så nu är mina fötter helt vinter bleka medan benen fram till fotknölen är någorlunda bruna haha :p
Söndagen åkte vi in till Montreals innerstad och längs vattnet såg vi Cirque du Soleil's tält uppställt på piren och Nicole som alltid velat se dem var jättejättesnäll och bjöd oss på en föreställning! Det var helt OTROLIGT! Satt med vidöppen mun under hela föreställningen. Det var allt från sång och musik till akrobater och gymnaster. Om ni någonsin får chansen att se dem, tveka inte! Tyvärr fick man inte fota inne i själva tältet.
På eftermiddagen var det runt 36°C så man kunde knappt vara ute utan att svättas ihjäl, vi gick runt i ett par affärer och köpte några souvernirer men efter det åkte vi till deras andra dotter, Josianne och åt middag där.
På måndagen var det meningen att vi skulle åka tidigt så att vi inte skulle komma fram så sent men det kom en massa saker i vägen, vi hälsa på Alberts bror, gick en lång promenad med Josianne och tog en sväng förbi en kompis så vi kom inte fram till Rimouski förens midnatt så imorse när väckarklockan ringde var jag liite trött.
Blä vill inte vara tillbaka här, det var så varmt och skönt i Montreal, gick runt i shorts och kjolar varje dag och så kommer man tillbaka till Rimouski där regnet öser ner!
I helgen blir det i alla fall Quebec med Marie! :D
Ska lägga mig tidigt ikväll, börjar med matte.. woopwoop. Gonatt!
Förresten! 9 månader idag :D One to go ;)

Mot Montreal!

Nu åker jag iväg till Montreal över långhelgen! Jag kommer tillbaka måndag eftermiddag, vi hörs då! :)


Åska och en bananhistoria

Dunder och brak!
Det åskar, blåser och regnar som bara den ute, rena stormen med andra ord :S Men det är rätt mysigt, eller det skulle ha varit det men nu är det så att jag bor i ett 50år gammalt trähus! Hoppas det har slutat tills imorn i alla fall, då ska vi på utflykt! nästan i alla fall. Vi ska till stadion, typ en arena, och där ska vi lyssna på ett föredrag om drunk driving hela förmiddagen, men det säger jag inte nej till, jag missar både ett engelska prov och en kemi lektion.
.
Många av er vet att jag har en "mild" form av fobi för bananer. Den har faktiskt blivit bättre under det här året, men jag kan fortfarande inte sitta bredvid någon som trycker i sig en banan. Det kommer aldrig att hända. Men nu är problemet att min värdpappa äter det lite då och då, och jag kan ju inte vara så ohyffsad och be honom att äta bananen någon annan stans, helst ute, för att jag inte står ut. Så nu har det blivit en rutin att varje gång någon av mina värdföräldrar äter en banan vid bordet, så går jag på toa, hämtar något, fixar te i en evighet eller börjar plocka i köket - vad som helst bara jag inte sitter kvar. Undrar om de har märkt att jag aldrig är där när någon har en banan i handen eller att varje gång jag packar upp varor, undviker kassen med dem i. Usch ne bananer är inte kul, nu mår jag snart illa haha :p
.
Ska gå och lägga mig, gonatt och kram! :)

14 Maj 2012

Halloj!
Det har varit en jätteknäpp dag, har haft hicka hela hela dagen! Prövade allt möjligt men det gick inte bort haha :P Men Farmor sa en gång att om man har hicka så beror det på att det är någon som tänker på en :)
Gick och la mig på terrasen i solen i eftermiddags och sola lite, oj så skönt det var! Hade shorts och t-shirt på mig, första för i år. Men det var lite kallt ändå. Det måste vara vädligt svenskt det där, att så fort det är 10+ och sol så slänger man på sig shorts som om det var sommarvärme! Eller det kanske bara är jag :p 
Önskar det kunde bli lite varmare så man faktiskt kunde gå runt så där utan att frysa!

Satt i solen

borde kanske putsa mina glajjor

12 dagar kvar tills jag och Marie åker till Quebec! :D



Here comes the sun

Hejhej!
Produktiv dag idag! typ. Skypade med Cornelia och mina föräldrar, har tvättat, skrivit en hel del på mitt franska projekt och varit på ett barnkalas. Kalaset var roligare än jag trodde, det var sonen till en kollega till Nicole som fyllde två år, liten söt pojke. Blev alldeles kär när jag fick en puss på kinden när vi skulle gå :))
Nästa helg ska jag till Montreal med min värdfamilj och hälsa på lite släkt, det ska bli jättekul att komma till en lite större stad! Har kollat väderprognosen också... det ska bli 26 grader på söndag! :D Det blir shorts och kjolar i väskan som gäller. Tihihi tagga! :D
förlåt för alla solnedgångs-bilder men tycker det är så fint!

Har FYRA prov och en inlämning den här veckan, blä så kommer kanske inte kunna skriva så mycket. Börjar med engelska skrivning imorn. Vi hörs! Gonatt!

11 Maj 2012

Hellu!
Har egentligen inte gjort någonting specielt idag, promenerat runt, köpt hörlurar för en dollar och en mors dag present till Nicole, pratat med mamma och pluggat en massa. Sitter och kollar på Scrubs just nu och har det lite tråkigt. Imorn ska jag i alla fall träffa Marie och på eftermiddan ska vi på ett barnkalas, en liten kille som fyller två år tihi :)
Tog en promenad på eftermiddan

och på kvällen också... :)

Satte mig på en sten med kameran och fota solnedgången och annat fint :)

Le Magicien d'Oz

Hejhej!
Ligger i sängen med en kopp te, ett stort leende på läpparna och en hel bunt låtar i huvudet. Ikväll var jag på teater! Skolan anordnar varje år en musikal, men inte en sådan där B-teater i en liten aula i skolan utan det här var i stadens kulturhus på en riktig scen med en massa dekorationer och kulisser. Under hela föreställningen satt jag som förtrollad, den var så himla välgjord och de kunde verkligen sjunga också! Haha ska inte dra ut på det, men jag hade en jättekul kväll i alla fall!
Den inofficiella affischen

Imorn har jag en lång lista på saker jag ska göra. Börjar redan klockan 7 med att skypa med mamma, resten av dagen har jag en hel del plugg, ska städa mitt rum, köpa bussbiljett till Quebec m.m.
Men nu börjar det bli sent här, gonatt!

Är i chock!

Gaaaaaah såg precis senaste avsnittet av Grey's! JAG DÖR! Slutet var en sån jäkla twist. Jag satt med vidöppen mun och kunde knappt andas. Nu sitter jag och diskuterar livligt med andra fans på facebook. Lyckligtvis var det inte sista avsnittet utan det är sista nästa vecka. Det kan jag inte missa! Ska inte avsljöja för er i Sverige. Men de sista 10 sekunderna är helt mindblowing.
Mindblown
Nu kan jag ju inte sova. Är för uppspelt!
Imorn har vi i alla fall pyjama day i skolan, så behöver inte lägga ner extra tid på att klä på mig imorn :))
Gonatt!

4. Favourite

Jag är inte så bra på det här, glömmer hela tiden bort listan men här är nummer 4!
Den var ju inte alls svår. De som känner mig skulle utan tvekan svara att om jag har en favorit av något så är det ju självklart TE! vissa kanske trodde att jag skulle säga Ikea men te är snäppet högre upp ;)
Bild 1, 2, 3, 4, 5, 6
Nu börjar snart Grey's Anatomy! Hejdå!

9 Maj 2012

Hallå!
Det regnar för fullt ute, men det tycker jag är rätt mysigt. I alla fall när man sitter inne. Här på andra sidan atlanten händer det inte så mycket, livet rullar på med skolan och livet i allmänhet. Borde plugga lite innan middagen, sen ikväll är det säsångsavslutning av Grey's! Det får man ju bara inte missa! Ska sätta på mig pyjamas, fixa en kopp te och gosa ner mig i soffan :)
Jag stör mig på min värdmamma förresten! Får jag säga så...? Bara för att jag hade hemlängtan förra helgen låter hon mig nu aldrig vara själv. Hon tror att om jag är ensam på mitt rum efter middan, att jag ska börja gråta och bara längta hem. Så hela veckan har hon i princip tvingat mig att från klockan 18.00, när hon kommer hem, till 21.30 att sitta nere i köket med henne så att jag inte "bryter ihop". Hon har till och med gjort min frukost flera dagar. Jag vet att hon bara menar väl och att det är gulligt att hon bryr sig så mycket. Men det börjar bli lite jobbigt...

7 Maj 2012

Hejhej!

Sitter och väntar på att middagen ska koka klart. Nicole hotade precis (på skoj) att hon kunde ta bort min dator om hon ville, visste inte att hon hade sån makt… har hon det? Jag blev lite rädd haha :p

De senaste dagarna, av någon anledning, har jag inte mått så bra, eller det var väl mest i helgen… Men efter en lång pratstund med diverse olika människor både här och i Sverige mådde jag bättre. Nicole har också varit hur snäll som helst. I morse hade hon gjort pannkakor och varm choklad till frukost naww<3

Hur som helst, idag mår jag bättre och har haft en väldigt händelselös skoldag med engelska, kemi och s.o.

Nu har det gått flera timmar sen jag skrev det första och jag ska ta och fixa en kopp te sen hoppa i säng :) Gonatt!


Bilder från förra veckan

Här kommer lite bilder från förra torsdagen när jag var ledig; hängde på ett café med en massa fina människor :)
Fina Marie och jag

Glad tjej så där

Lite Marilyn Monroe känsla på första haha :p

Cool bild som Guillaume tog

På flygplatsen med Marie :)♥

Solnedgång

Jättevacker solnedgång ikväll!

6 Maj 2012

Hej!
Härlig solig dag idag, har inte gjort så mycket idag - pluggat kemi, solat, promenerat längs stranden, fotat m.m. Pratade med hela familjen också, det var myyys (:
Imorn är en dum dag med dubbel franska och idrott... Jag överlever! 
Fina snäckor på stranden

Härligt härligt med promenix på stranden!

Bonjour!

Godmorgon!
Ligger i sängen och vill inte gå upp, det är ju så skönt och varmt här men här har jag en så kallad maxtid då jag får sova, får inte sova längre än tio, men idag gör jag ett undantag - jag är tröööött!
Ska träffa några kompisar om ett par timmar så måste skynda med allt möjligt, och nu har läxorna börjat igen så ska ta och ta i tu med det. Ska Prata med Nicole i eftermiddag också, det ska bli jättejättekul :D
Nu kurrar magen, kram!

Helt underbar dag!

HEJ!
Är så superduperglad just nu!
Har haft en heeeeelt underbar dag, en av de bästa på hela året :) Var ju ledig idag så det började med att Marie kom hit och så promenera vi tillsammans till ett ställe i centre ville där de har världens bästa glass! Där mötte vi upp Guillaume, Kiki och Hanna och satte oss i solen med varsin glass i handen. Vi skratta, åt, fota och prata i flera timmar. Det var så himla perfekt väder också, rena rama sommarvärmen! Solen sken och det måste varit minst 20 grader. Jag sprang runt i kjol och linne och det var fortfarande varmt! Nu är jag lite röd i ansiktet men när det väl är sol ute så ska man ju njuta! 
Det var mest Guillaume som fota så jag får vänta tills han har skickat för att få lite mer bilder :)
Efter middan så kom Marie och Guillaume igen för att vi skulle ut och flyga med min värdpappa, jag hann dock inte med innan solen hade gått ner, men det gjorde inte så mycket - vi hade kul!
Lätt en av de bäste dagarna på mitt utbytesår!
Nu börjar grey's, hejdå :)

Make a wish

Hej!
Har inget specielt att säga men hej ändå!
Sitter å kollar på Unknown, ffffaaan vad bra den är, vet inte varför jag sitter och bloggar egentligen men den är lite läskig...
Imorn är jag ledig och Marie kommer hit, sen ska vi ut och äta glass med en annan kompis - kul med en ledig dag så där mitt i veckan :)
make a wish


1 Maj

Hallå i stugan!
Jag mår bara bra, tar det lugnt hela veckan. Lärarna vill inte ge läxor i och med att det är nationella prov snart och det har jag inga som helst problem med.
Men grejen är att jag blir så otroligt uttråkad, har ju inget att göra. Skype blev min räddning, snacka med Marie i en timme och med Fredrik i två omgångar och nu har det redan hunnit bli så sent att jag ska släcka ner och krypa ner under täcket. 
Bild från några veckor tillbaka

Börjar dagen med kemi imorn följt av engelska, matte och franska - rätt okej i alla fall. På tordsdag är jag LEDIG! :D så imorn kan jag vara uppe sent (senare), hade tänkt kolla på en film jag blev tipsad om :)) men nu måste jag hoppa i säng, pussåkramågonatt!
Förresten är det ju 1a maj idag! Exakt två månader tills jag är hemma i underbara Stockholm!
Over and out.

3. Makes me smile

Det finns ju hur mycket som helst som får mig att le, här är några minnen som betyder jättemycket för mig i alla fall :) Bilderna är väldigt små men titta noga så ser man :P


EFIT

HEJ!
Idag har jag hållit på med en EFIT-ett foto i timmen-utmaning, jag lyckades inte så bra, höll på i 6 timmar. För er som inte vet, så är EFIT en utmaning där man ska fota det man gör en gång i timmen, men det var förvånadsvärt svårt att hålla koll på tiden, sen var ju det man gjorde inte hela tiden så jättekul.
kl. 11 - Frukost bestående av Yogurt med bär, croissant och kaffe

kl. 12 - Måla naglarna i en vårig rosa färg

kl. 13 - Slöande framför datorn med scrubs och shopping

kl. 14 - Skypa med en massa roliga männsikor!

kl. 15 gick jag ut i trädgården och fota lite och tog en promenad

kl. 16 - Väääldigt sen lunch

kl. 17 - blädrat igenom en bok jag fick av min gudmor, Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell

kl. 18 satt jag framför datorn och ladda upp samt redigera bilder och nu, 40 minuter senare, ska jag äta middag :) Ska ut och flyga efter och det är heeeelt perfekt väder för det!