Fyra månader på mig

Hallå!
Jag har gjort en lista på en massa saker jag vill göra innan jag åker härifrån, ska se om jag kan hinna med alltihop. De flesta är saker jag ska göra med kompisar :) Lägger till lite saker då och då som jag kommer på. De i bold har jag gjort.
.
1. Äta en poutine i skogen och ha på mig en rutig skogskjorta
2. Dricka en mountaindew
3. Äta glass vid vattnet bredvid kyrkan
4. Se en hockey match
5. Åka till USA
6. Besöka Quebec city
7. Gå på bal
8. Flyga med Albert
9. Lära mig spela Frère Jaques på dragspel
10. Göra rice crispies
11. Bada i the St. Laurence River
12. Baka chocolate chip cookies
13. Åka till ön
14. Åka snöskoter
15. Slänga sig i en snödriva
16. Åka skidor
17. Ha en picknick
Äta en poutine i skogen och ha på mig en rutig skogskjorta
Dricka en mountaindew och root beer
Åka skridskor
Se en amerikansk fotbollsmatch
Se en hockeymatch
Åka till USA (San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas)
Quebec City
Äta glass från Bienfaits vid vattnet bredvid kyrkan
Gå på bal
Flyga med Albert
Lära mig spela Frère Jaques på dragspel
Göra rice crispies
Bada i the St. Laurence River
Baka chocolate chip cookies
Åka till ön på andra sidan Rimouski
Åka snöskoter
Slänga mig i en snödriva
Åka snowboard
Ha en picknick
Träna med Marie
...
Har ni förslag på andra saker jag kan lägga till på min lista så säg till! :)

Only 1 thing 2 say...

Halloj!
Första dagen på veckan är avklarad, skönt skönt. Blev lite plugg även här hemma med matte och etik, men båda ämnena är roliga :)
Igår hade jag en heldag med Marie, pluggade matte, gick en långpromenad med snöskor, gjorde rice crispies, hade snökrig och prata och skratta i mängder. Hade med andra ord en grym dag! :) Har lite träningsverk i benen idag haha, det händer inte ofta det.. :p Men en kompis sa att jag hade fått lite färg i helgen så det var ju bara kul, solen sken hela dagen igår. Och på lördag blir det ännu mer sol! (i San Francisco! :D)
Satt uppe och kollade på Oscar-galan igår kväll, slutade rätt sent men det var jättekul att se! Annars i Sverige börjar det ju alltid mitt i natten. Fast kände knappt igen en ända film förutom The Girl with the Dragon Tatoo, självklart, de vann ett pris. Annars vann en film, Hugo, minst fem oscars, galet! Kanske skulle ta och se den.
1 thing 2 say 3 words 4 you I love you

haha ja siffrorna är inte världens snyggaste men det var jäkligt svårt att skriva så långt ut på fingret :p

Lite dedikerad till dig Nicole<3

Nu ska jag hoppa i pyjamasen min, gonatt!

Jag har köpt den! :D

Snöstorm ute och blåser som bara den men det stoppade inte mig från att gå ut. Gick till gallerian och där, för en massa pengar, köpte jag min balklänning :D Den är så fin att jag skulle kunna bo i den! Bara 118 dagar kvar till balen (och till pappa och mamma kommer hit!)
fin bild så där...

Annars idag blev det lite matteplugg och har tagit hand om tvätt. Har inte så mycket att säga just nu. Kan bjussa på fyra låtar som går på replay på min ipod just nu.

Closing Time - Semisonic
Young, Wild and Free - Wiz Khalifa ft. Snoop Dogg
It Girl - Jason Derulo
Animal - Mike Snow

Chai Latte and croissants

Inget bättre än att börja dagen med en god frukost!
Har en massa saker jag ska fixa idag, tvätta, dammsuga, matte och etik läxa och så ska jag börja packa inför Kalifornien! (Bara en vecka kvar!) 
Kemiprovet igår gick förövrigt okej, hade kunnat gå bättre, men jag är glad att det är över i alla fall. Nu är det matte som gäller nästa vecka.
Tihi sitter fortfarande i pyjamas, ska ta och klä på mig. Hejjdå!

Fler Bilder från karnivalen

Hejsvejs, fick bilderna som Kiki tog på karnivalen i Quebec, så här kommer 21 nya bilder :)

älskar att Marie och Ludvig ler som galningar :p
Fin utsikt av Quebec

haha lite fail hoppbild, de två svenskarna hell yeeaah! :D

Alla skrattade åt oss när vi sa att vi kom från Rimouski haha :p

Rigel :D Skönaste Kanadensaren ever! Han pratade lite norska också tihi

.

Hank från Taiwan, hur kul kille som helst!

Carolina och Carlos

Ludvig, Silvia, Jag, Lauritz och Marie

Giant-sized foosball table

Glad tjeeej

Isslott, tyvärr var det stängt

Alla gick runt med sånna här "blåshorn"

Kiki och Patricia

.

Paraden på kvällen började efter middan

.

Paraden var häfftig, men för att vara världens största karnival var den inte så imponerande

haha jaa alla tjejers rum såg ut så här :p

Och det avslutar en grym helg i Quebec!
Thank you so much for the pictures Kiki! <3

30e Juni smäller det!

Snart kommer jag spy kemi, har pluggat flera dagar i sträck, på lunchraster och på kvällarna. Tar en paus nu med Pretty Little Liars och te, det hjälper lite.
Vill att det ska vara helg nuuuu, vara uppe längre än man borde och ändå vakna helt utvilad. Å bäst av allt ska jag prata med två kompisar och familjen :)) På lördag har jag roliga planer med Marie, eller ja, vi ska plugga matte.. men roligare att göra det tillsammans i alla fall!
Nu är det förresten helt hundra att jag åker hem med mamma och pappa! :D Pappa bokade biljetten igår, så vi åker hem den 30e Juni från Montreal. Imorn, den 23e, är det exakt 6 månader som jag varit här. Galet att det redan gått ett halvår! De sista månaderna kommer säkert gå snabbare också, nästa vecka är det ju mars!
Tralala :D

20e Februari 2012

Hej!
Ligger i sängen och ska snart sova, tänkte bara uppdatera litegranna :)
Igår fika/plugga ja med två tjejer från min engelska klass, Marie-Pierre och Natasha, dom är allt gulliga dom! Har ett engelska presentation att framföra imorn bitti. Efter fiket skjutsade M-P mig hem, fatta om det var coolt! En jämnårig kompis som kör :D Satt helt spänd hela vägen, men det gick ju bra! Här måste man bara vara 17. (I usa är det väl 16?..)
Hade tydligen ett gitarrprov idag haha, alla blev jätteförvånade, han hade glömt berätta det för oss, men det spelar inte så stor roll, jag fattar ändå inte :p Men det var alternativ-prov så jag chansade lite hej-vilt mellan A och D. Sen har jag själva praktiska delen på fredag.
Ikväll hade vi sista mötet inför kalifornien resan, fick lite allmän information och sista detaljer. Resväskan är framtagen och packlistan är skriven. IIiiihhh! 10 dagar kvar! Fatta nästa fredag åker jag! :D :D Kommer bli en lång resa dock, först 6 timmars nattbuss till Montreal, sen flyger vi till Toronto och därefter vidare till San Francisco! :D
Nu börjar klockan bli mycket här borta, gonatt!

18 Februari 2012

Hallå där!
Kan inte säga att jag haft en särskillt händelserik lördag. Pratade med mamma i morse och planerade resan i sommar när dom kommer hit. Satt och googlade som en galningen efter det om olika turistattraktioner och roliga saker vi kan hitta på.
Hade tänkt plugga lite kemi idag men det blev inte av, men dagen är ju inte över än. Har skrivit en packlista till kalifornien nu, den blev lång :p Är det bara jag som älskar att skriva listor? Att göra, Att köpa, Att fota, Läxor, Packa, Fixa, Presenter, Ladda ner, Önskelista, Innan jag dör, Idéer m.m. Det är några av listorna som jag har på datorn hihi :)
Hur kul får man inte ha med photobooth?
Nu blire te va? Jodåå! Ska se om jag inte kan öppna kemiboken också. Har ÄNNU ett prov på torsdag, blir tredje veckan i rad nu med samma ämne. blä.
Förresten! Jag har bestämt att 2012 kommer bli bästa året någonsin! (Seg..) Eller bestämde det för ett tag sen men har bara inte skrivit det. Var i Quebec City, ska till Californien och Nevada om 13 dagar, sen blir det Balen och skolavslutning, mamma och pappa kommer hit, jag kommer börja gymnasiet, sommarjobba, (kanske) ha ett extrajobb, ska resa till Geneve och hälsa på en kompis (eller så blir det till Skåne :p), jag fyller 17 och ska börja övningsköra! Se bara vad mycket kul det är som händer år 2012 :D
Kram! ♥

Behöver hjälp!

Det här kommer bli ett tråkigt inlägg om balklänningar, men nu behöver jag hjälp! Jag var i gallerian idag med en kompis och kolla runt lite och så hittade jag i första hand, en klänning som var jäääättefin!
Bilden är inte världsbäst men ni får föreställa er. 
Den är lik de två klänningarna på sidorna, kort fram och blir längra baktill, tyget är däremot inte alls samma som på bilderna. Och den är finare i verkligheten. Problemet är ju nu då att den var dyrare än jag trott. Det fanns en annan klänning också som var fin den med. Det var en typisk little black dress, kort, ärmlös och svart, men enkel och fin. (och 40 dollar billigare) + att det är en sån klänning jag kan använda igen, typ på nyår m.m. den röda finns det inte så många olika tillfällen där jag kan bära den och att då betala mer för en klänning man ändå bara kommer ha en gång känns ju lite dumt? Men å andra sidan är den ju så fiiin<3 Det vore jättejättesnällt om ni kunde lämna en kommentar med en åsikt! :)
Nicole har sagt att hon ska bjuda mig på restaurang ikväll, det tackar jag inte nej till så det blir kul det :) annars ska jag ägna mig lite åt min tvättkorg som åter igen svämmar över i hörnet.
Puss å kram!

Fredag men ändå inte

Gokväll där hemma!
Torsdagkväll å här sitter jag och chattar med en kompis och kollar på film. Ingen skola imorn så blir en extra lång helg. Ska ta igen sovandet från förra helgen hehe... Sen ska jag träffa en kompis på dagen kanske sover över hos henne också, vi får se.
När jag kom hem från skolan idag fann jag ett paket från farmor i hallen, hon hade skickat ett litet alla hjärtans dags paket! Du är för snäll! Fick geléhallon, tuggummi, marabou och en liten bok med uppmuntrande ord, TACK! :)
Årets 14e februari firades i pyjamas med en stor kopp te och en film. Firade egentligen förra helgen.. Men fick i alla fall en ros från Nicole, den lever dessvärre inte längre. 
Funderar på ytterligare en kopp te... Ne nu ska jag sova! Tackochhejleverpastej! (:

Happy Valentines ♥


Carneval de Quebec

Hejsvejs!
Kom precis hem från en av de bästa helgerna sen jag kom hit! Helgen var verkligen gryyym! :D
Fredag morgon började road-trip'en till Quebec city med tjejerna härifrån och vi kom fram vid lunch. Därefter hade vitre timmar i det största shopping centrumet jag någonsin sett. Det.var.otroligt. Tiden gick fort och jag lämnade stället med ett par shorts, en kjol, ett par jeans och en rätt tom plånbok. På eftermiddan träffade vi de andra och så blev det middag och fritid i gamla Quebec. 
halvbra bild från facebook
På lördagen kollade vi på karnevalen, blev lite besviken, trodde att eftersom det är världens största, att den skulle vara lite mer imponerande men det fanns en del riktigt roliga saker och en massa isskulpturer! Men det var kallt som satan, -20 + vind och vi var ute i tolv timmar. Men med varma kläder och en massa varm choklad gick det bara bra. Det var något fel med min kamera, så blev inte så mycket bilder från kvällen men från dagen fanns det en del :)
.
Marie, Ludvig och Lauritz

Mycket folk

Silvia

Isslott

.

Pariserhjul

Glada karnivalare :)

Fredag kväll sov jag nog runt 4 timmar och lördagen var ännu värre, då sov jag bara två. Men man stannade uppe och prata och skratta hela natten med nyfunna vänner och hade det allmänt mysigt. Jag blev utslängd från ett kök tre gånger tills den ansvarige låste dörren, jag har lärt mig en massa onödiga saker på tyska, haft djupa konversationer om konst klockan två på morgonen, har kommit närmare en vän och även hittat en massa nya fina vänner. Alltihopa har bidragit till en grym helg!
Kom hem igår eftermiddag och gick och la mig på en gång. Hade lite svårt att hålla ögonen öppna på S.O lektionen idag också. Sa åt mig själv att lägga mig tidigt ikväll. Men nu är klockan redan halv elva och jag sitter ju fortfarande här.
Gonatt!

Bonne Nuit

Hejsvejs!
Sitter och kollar på Pretty Little Liars å dricker te. Hade franska prov idag, hann knappt igenom hälften, det var inge kul prov... Hade kemiprov igår, det gick i alla fall lite bättre. Imorn är en rätt okej dag med två engelska lektioner sköönt :) Det blir skönt att slippa skolan på fredag. Fredag morgon åker jag och de andra tjejerna till Quebec för en liten EF-träff. Kommer vara en annan svensk där också så är jättetaggad på att prata svenska! Inte riktigt samma sak på skype som irl. Vi kommer fram fyra timmar innan vi ska träffas så då ska vi shoppa loss på stan! Har inte sett en hm butik på fem månader å så blire simons och zara också :) Tihiii är så taggad! :D
Somnar med den HÄR låten i öronen, bonne nuit! :)

5 Februari 2012

Halloj!
Gick och la mig liite för sent igår och kollade på Pretty Little Liars så nu är jag helt seg. Sitter här och skjuter upp att plugga, lyssnar på sköna covers på youtube istället tihi. Pratade med pappa och mamma i morse, det var bara kul och i eftermiddag blir det skridskor :))
Ska se om jag inte kan maska mig ner till köket och fixa en kopp te å kanske öppna franska boken. Pluggade faktiskt en massa igår juuuh... blä.
Har helt fastnat för den här ♥


Glad tjej #1 ;)
Hejjjdååå

3 Februari 2012

Hejsvejs!
Sitter och tycker synd om mig själv för att jag har så ont i magen, tröstar med Big Bang Theory och te :) Helgen kommer spenderas med kemiboken och fransk poesi. Kuuuul. Men imorn eftermiddag ska jag i alla fall till en kompis och på söndag ska jag åka skridskor som vanligt. Har prov på måndag, tisdag och fredag men fredag är jag inte där för då ska jag till Quebec! :D  
Random bild som jag tog förra veckan, prövade i motljus å tyckte det blev fint. Fast den här är inte redigerad.

iiiiih idag är det en månad kvar till Kalifornien! :D Jag dör vad jag är taggad!
Nej nu behöver jag mer te! Hejdå♥

Inspiration

Hej!
Har inte alls kännt för att blogga de senaste dagarna, egentligen inte nu heller menmen.
Lång dag i skolan med matte och franska. Det står helt stilla. Har tagit mig en halvtimme att bara skriva det här :p
Har varit ensam hemma ikväll, så det har bara varit jag, kemiboken och flera koppar te. Har börjat följa Pretty Little Liars usch så kusligt bra den är! Är på elfte avsnittet på två dagar hehe...
Behöver lite inspiration just nu..

btw kul att man kan läsa min rubrik på tre olika språk ;)
Gonatt!