30 Mars 2012

Hejhej!
Äntligen fredag! :D Dricker te och smygäter på påskgodiset... det blir ju hårt annars!
Franska provet idag gick gryyymt! OCH jag fick ett bra betyg i matte! bra dag med andra ord :D Första helgen på en evighet som jag inte har läxor! Tänkte ta sovmorgon imorn (som vanligt hehe...) och sen blire storstädning av hela huset. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på efter det.. Ska försöka plocka fram kameran imorn, det var ju evigheter sen!
Men nu ska jag hoppa i säng! Gonatt :)

Öhh jag parlerar francais?

Halloj!
One tree hill och te så där på kvällskvisten är alltid mys. Har nu krupit ner i sängen, ska ta en sista titt på franskan som jag har prov på imorn. Äntligen fredag förresten! Som jag har längtat, den här veckan har varit så lång. Men i helgen ska alla utbytesstudenter till en "Cabane à sucre". Det är nu lönnsirapen börjar komma så då är det tradition att åka ut i skogen och smaka på den och ha en stor fest. Man tar lite lönnsirap och så häller man det i snön så att det blir lite stelt och segt och så rullar man det på en pinne för att sedan äta. Men för någon som mig som inte tycker det är så jättegott vet jag inte vad jag ska göra. Har inte vågat erkänna att jag inte tycker om det heller haha jag kommer ju bli hatad av hela Kanada i sånna fall! 
:D
Usch på s.on idag hade vi högläsning och så hade vi vikarie och självklart när hon ber om en frivillig att läsa så är ingen det och då självklart pekar hon mot mig! Så jag tvingas läsa en hel sida om kriget i Syrien, eftersom jag var jättenervös fick jag någon knäpp accent och meningarna blev helt oförståeliga. Var helt tomatröd i ansiktet efteråt och vågade inte titta någon i ögonen. Huuuh jag hatar att prata inför hela klassen! t.o.m på svenska..
Jaja nu ska jag vässa pennan och ta fram franskan igen, bonne nuit! :)

27 Mars 2012

Hallå!
Har träningsvärk i hela kroppen efter fys-test på gympan igår, men det känns bra!
Helgen hos grannen gick bara bra, de är supersnälla och den lilla bebisen skrek inte så farligt mycket så jag lyckades sova gott. Var på hockeymatch i Lördags med Marie, vårt lag vann! Yeeah :D det kändes väldigt kanadeniskt att se en hockeymatch och nu kan jag bocka av en till sak på min lista!
-
<3
Det var första hockeymatchen det! Det var kul och spännande men tror inte jag kommer börja följa det så jätteintensivt...

Den senaste tiden har jag haft skuldkänslor att jag inte haft hemlängtan på ganska länge (typ 5 månader), jag vet att det är jättedumt. Typ att det skulle betyda att jag inte saknar min familj och mina vänner. Men det gör jag ju, så himla mycket! Fick ett brev från mormor idag och hon berätta att hon var så stolt över mig- då fick jag lust att börja gråta av hemlängtan men jag klämde inte fram en enda tår, och så får jag skuldkänslor för det. Jag är knäpp som tänker så här men jag kan inte rå för det. Att jag skulle må bättre om jag fick hemlängtan känns ju inte så troligt... Hjälp :/
.
Till roligare saker! Jag fick ett certifikat idag för bästa betyg i engelska! Woho! :D 96% ;) och jag är äntligen klar med kemin, det har varit ett STORT arbete, bara några detaljer kvar.
Kemi arbete, 12 sidor!! (saknas en)

I brist på annat den senaste timmen har jag gjort en packlista på saker jag ska ha med till Marie, ska dit om två veckor, tagga! :D Fatta att det redan är påsk då!
Nu ska jag hoppa i säng med en av böckerna jag fick häromdan. Gonatt!

23 Mars 2012

Hejsvejshallå!
Sitter och smaskar på onormalt stora jordgubbar men mums så gott! Jag är på topphumör, solen skiner och imorn ska jag se min första hockymatch NÅNSIN! Det känns väldigt kanadensiskt och är definitivt ett måste här.
Båda mina värdföräldrar har åkt bort över helgen så jag ska bo hos deras son som är precis bredvid. Det var han som fick en liten bebis för runt en månad sen. Jag kommer nog inte sova så mycket den här helgen.
Jag har rätt mycket plugg, två stora projekt i kemi och franska...
Btw, idag är det 7 månader som jag varit här! Nu när solen skiner och det börjar bli varmare kommer de sista 3 gå hur snabbt som helst. Men det finns ju fortfarande så mycket jag vill göra!
När jag kom hem idag hittade jag ett stort packet från Mamma med en massa roliga saker! Två böcker, min vårjacka men framförallt... Ett påskägg! :D TACK! <3 Ska försöka vara duktig och vänta tills påsk med att äta :) men då kanske det blir hårt?
Hur stor är den inte!?
Nu måste jag packa en liten väska för helgen, vi hörs på söndag! Eller kanske imorn om jag har tillgång till dator. Joo det måste jag ha för jag ska prata med Nicole :D Kram!

Min eftermiddag

Min eftermiddag igår! Tog med mig en liten mini-picknick och en tidning och satte mig i solen! :D

Godmorgon

Godmorgon!
Har en kvart att spilla innan jag måste springa efter bussen så jag tar det lugnt och luktar på blommorna, ne jag dricker te :)
Det har blivit värsta värmeböljan här! Igår hela dagen var det runt 20 grader! GALET! Speciellt här där det fortfarande brukar vara snö. Just nu, 8 på morgonen är det redan 10 ute. Jag klagar inte ;) Men det gör däremot alla kanadensare, de säger att värmen inte är bra för lönnträden aka lönnsirap...
Hade en liten minipicknick igår å fota lite, gör ett litet collage och slänger upp det när jag kommer hem.
I kemi just nu har vi en tre-lektioners-examen i lab, seegt och mycket jobb så det börjar jag med denna fina morgon. Följt av engelsk film, matte och franska.
Har inte så mycket att skriva, var sjuk i måndags, men nu mår jag bättre, har nog med värmen att göra!
See you soon baboon!

Det finns inga genvägar, bara senvägar

Grand Canyon

Sjuk

Hejjj
Ligger fortfarande i sängen och snuvar, det enda som är bra med att vara sjuk är att man får ha på sig pyjamas hela dagen och ligga i sängen och kolla på film med en kopp te. Men resten skulle jag gärna slippa.
Sitter å väntar på skype men nu kom det precis en massa barn hit, vi ska sitta barnvakt... 
Bild från San Francisco :)<3

Kommer antagligen inte göra särskilt mycket idag å stannar nog hemma imorn om jag inte mår bättre. Ska ta och fixa en till kopp te nu tihi :) Kram

Litchi

Hejsvejs!
Tre grader ute, solen skiner och snön smälter fort som attan, precis som det ska vara! Solskenet får mig att tänka på sommaren och då självklart ploppar Ted Gärdestad upp i huvudet!
Har bara varit hemma hela dagen med näsdukarna i högsta hugg och jobbat med datorn och kollat på lite film. Vad tycker ni om den nya designen? Vet att bilden i headern är lite utdragen men jag ändrade säkert tusen gånger och nu är det i alla fall okej. Ska fixa lite med bilderna på sidan också, men gör nog det imorn.
Min värdmamma hade köpt litchis, göttgött, det är allt en rolig frukt det!
.

16 Mars 2012

Helluu
Ligger i sängen å snuvar, har åkt på en förkylning.
Ikväll var Marie och Caroline här för filmkväll och tjockätande, men så började vi snacka å läsa skvallertidningar å det var mycket roligare så det slutade med att vi gjorde det hela kvällen istället :))
Pratade en del med Cornelia när jag kom hem från skolan. Saknar mina tjejor!<3 Ska prata med Nicole också på söndag och med nästan hela feta släkten på söndag :D (i alla fall pappas sida) Blir en helg framför datorn hehe :P
Neejjj fick precis hicka haha nu kan jag ju inte sova :p
Imorn blire väl kemi plugg och kanske tar en flygtur med min värdpappa om vädret tillåter :)
Ska sova uuut också, ska bli skönt. Gonatt! (:

Jour 6

Sista dagen i USA, vi kom fram till Grand Canyon runt fem på morgonen då det fortfarande var mörkt så vi satt i bussen runt två timmar och vänta men det var det SÅÅÅ värt :D

Det var HELT MAGISKT! och så mycket större än jag trodde!

Soluppgången :))

Det var KALLT! På morgonen var det -4 °C, trodde att eftersom det ligger i öknen att det skulle var stekhett, men då vi var på 2000m höjd och det var vinter så var det lite kyligt. Tyvärr gjorde det att folk var rätt negativa, klagade på att det var kallt och de var trötta efter bussresan vilket var jättesynd och det drog ner stämningen en aning..
Helt underbart!

Solnedgång i Arizona med Coloradofloden

Åh så kom vi fram till vegas! Vi började turen i "gamla vegas" dvs det som är äldre än 50 år :P Där var det mest gammla gubbar med ölmagar som lyssnade på hårdrock och kollade på halvnakna tjejer med silikonbröst som dansade på bardiskarna utomhus... Inte så trevligt med andra ord. Men det kändes väldigt VEGAS, liksom som man ser på film - bortsett från gubbarna dårå.

En sak de hade i just den delen däremot var en "ljus-show" det är ett hotell som fixar varje timme på kvällen en föreställning med 5000 lampor i olika nyanser. Det var jättecoolt, här ovan ser ni Bon Jovi.

New York i Vegas?

Och Venedig innomhus?

The Bellagio's garage

Vattenföreställning utanför the Bellagio avslutade våran helt FANTASTISKA resa! Jag vill tillbaka till resan å värmen å människorna! Det var verkligen en så himla lyckad resa! Tack pappa å mamma för att jag fick åka med! ♥ Jag ska absolut åka tillbaka till Californien när jag är äldre, chilla lite på stränderna i Santa Monica typ ;)

Nu måste jag sova annars kommer jag vara helt död imorn... Gonatt! ♥



Jour 5

Vi tillbringade hela dagen på Universal Studios! Det var verkligen hur kul och häfftigt som helst :D
tralala

En fake stad, kul att de verkligen byggt en stad för filmer, det måste ju vara jättemånga filmer som har exakt samma fasad.

De visar hur de gör specialeffekter med eld å vatten å sånt där haha :P det var jättecoolt, tyvärr blev min kamera lite lite blöt, tur att inget hände :)

haha ja vet superdålig bild men blev så överexalterad när vi åkte in här. Det här är den exakta scenen från Snuten i Hollywood 3 när de är på tivolit hihi! :)

Wisteria Lane ;)

plankrash, otroligt att se allt det här. Trodde det var datagjort

fiiin :)

Mr. Beans bil!

Cheerio!

Yeeah :)


Jour 4

Fjärde dagen i Kalifornien öppnade vi ögonen i Los Angeles och började med att åka till Rodeo Drive;
Kunde inte hjälpa att tänka på Pretty Woman när jag traska runt på den gatan. Det var verkligen helt galet hur många stora märken det fanns, Gucci och Prada släng er i väggen, här var det Versace, Bvlgari, Tiffany & Co som gällde ;)

haha ja det fanns olika sätt att sova på bussen

Sen åkte vi till Venice beach men det blåste för mycket och var mulet så vi kunde inte ligga på stranden å sola. Tyckte inte om stranden så mycket, var många hemlösa överallt, drogade och små skabbiga turistbutiker, på sommaren är det säkert bättre :)

Efter lunch åkte vi till Santa Monica och där hade vi 4 timmar för shopping! :D ^Nordstrom butiken! <3

På stranden var det fin solnedgång :)

Vi tog ett pariserhjul ute på en pir där vi hade utsikt av hela Santa Monica

Härligt!





Vilken tycker ni?

Tänkte byta design nu till våren. Ska byta headern också så den passar till bakgrunden men vilken av de här två bakgrunderna tycker ni var snyggast? Själv tycker jag nog den gröna va lite roligare och mer orginel men den rosa var fin och lättare att matcha med... hjälp?
.
Kommentera gärna :)
Hjälp 2 minuter kvar på batteriet! Gonatt!

12 Mars 2012

Hejsvejs!
Väldigt kul dag, jo trots att man tvingades gå upp klockan sju. Men det var skoj att träffa kompisar igen, jag och Marie gick runt och skratta hela dagen och hade mycket att prata om. Glömde plånkan hemma så våldgästade hemma hos henne på lunchrasten toho:) Är jätteglad för jag ska bo hos henne i 10 dagar! Mina värdföräldrar ska till Seattle i början av April så då åker jag till dem, det ska bli sååå roligt! :D Vi kommer nog vara rätt trötta på varan efter ett tag haha :p
Jag trotsade snöslasket i morse och drog på mig mina converse istället för kängorna, efter en vecka med ballerina/barfota i sanden så känner man inte direkt för att dra på sig ett par klumpiga vinterskor det första man gör. Men imorn ska det bli -6 och snö ute så då tvingas jag nog ändra mitt val.
Måndag, och redan en massa läxor. Kemi, självklart, engelska och franska. Vi ska läsa en bok till franskan och fylla i ett helt häfte med frågor tills imorn och man hade liksom sportlovet på sig att göra det, dvs jag har inte gjort det... Jag såg nyss på filmen, parfymen, det var obehaglig och jätteäcklig :S Men bra gjord. Har googlat runt olika recensioner också så om jag förklarar min situation för henne bör hon ju förstå tycker jag.
Igår avklarade jag ännu en sak på min att-göra-innan-jag-åker-lista, jag var ute och flög med min värdpappa, det var jättekul! Den här gången åkte vi över vattnet och själva staden, fint fint. Längtar tills i vår då vi kommer flyga på kvällen så man ser solnedgången, det kommer vara helt otroligt!
.

.

kanonväder och fin utsikt :)

Ska försöka fixa lite med franskan så jag i alla fall har gjort någonting till imorn, sen hoppar jag i säng, det är redan rätt sent här...
Gonatt!

Jour 3

Vi vaknade i San Simeon där vi besökte ett slott. Någon stenrik kille som hade tråkigt så han byggde ännu ett slott, och det här är hans minsta... han har 37 andra boenden. 
Ett hörn av det hela.
I huset fanns en hel del konstverk och guiden sa att om man nu ville se kopiorna, jo jag skrev rätt, kopiorna, så skulle man åka till Louvren i Paris!
Utsikten var självklart magisk

Sen på vägen till L.A stannade vi till i Santa Barbara och doppade tårna i det iskalla vattnet

Men det var tillräckligt varmt för shorts! Jag och Caro

Caroline och Josianne på "Oscars-trappan" i Hollywood

Hollywood och Walk of Fame! :D Tyvärr såg jag inte så många kända namn. Tydligen kostar det 25'000 dollar att få en stjärna, jag som trodde att det var något slags pris. Men jag såg Musse, Elton John, Matt Damon, Celine Dion, Michael Jackson (!) och så var det massa människor ingen kände igen.

Sen blev det en hel del shopping i deras helt enorma "köpcentrum" och det avslutar dag 3, sen åkte vi till vårt hotell i Los Angeles.




Jour 2

Andra dagen i San Francisco; 
Började dagen med att ta en båt till en ö där fängelset Alcatraz är. Kunde inte hjälpa att tänka på Harry Potter, det finns tydligen bara EN fånge som lyckats fly därifrån och han hittades aldrig.. Eh Serious Black någon? eller han hittades ju men ah...

Alcatraz

Från båten hade vi utsikt över hela San Francisco

Väl på ön, Marie-Claude, Évelyn, Josianne, Catherine, Anne-Sophie

I fängelset

inne

Vi tog bussen upp till den gatan som lutar mest i hela San Fracisco, det var väldigt kul att gå ner för en backe som lutade säkert 75 grader!

Sen blev det upp till Golden Gate Bridge, den var mäktig!

Fina tjejer på bron

Åå sist åkte vi till en utkiksplats där man såg hela staden fiiint! Därefter var det 5 timmar till San Simeon.

Jour 1

Vi landade i San Francisco lördag kväll efter fyra timmars försening men humöret var ändå på topp. Hur kan man inte vara glad när man just landat i Kalifornien?! :D 
Utsikt från planet

China Town!

Åt kina-mat som var allt annat än god, vi misstänkte att det kan ha varit katt... Näee men vi skämta mycket om det och det blev i alla fall ett roligt minne.
Mer än så hann vi inte med första dagen i Usa. Somnade rätt direkt när vi kom till hotellet.

Don't be sad it's over, be glad it happened

Heejjjj! :D
Ligger helt utslagen i sängen efter en helt otrolig vecka! Det har varit full rulle varje dag med nya saker att se och göra. Det har verkligen varit en helt otrolig resa :D Jag är nästan lite ledsen att jag är hemma igen :p Har tagit nästan tusen bilder i veckan så tänkte att jag lägger ut bilder per dag som vi var där. Har fått tag på Fredrik nu, kul kul. Ska prata med pappa och mamma imorn också sen kanske jag ska träffa en kompis :))
Men nu ska jag sova, lägger upp en massa bilder imorn! 
Golden Gate Bridge i San Francisco! Åh jag vill tillbaka...
Gonatt :)

Nu bär det av!! :D

Åker härifrån om 24 minuter! GALET!
Nicole lyckades fixa min jacka, men jag kan inte ha för mycket under för då kan den gå sönder igen.. Åh vad trött jag blir när sånt händer.
Men nu taggar jag sönder! Är nervös som bara den men det går ett lyckorus genom mig på samma gång. Gahhh.
Vi hörs om 10 dagar, hejjdåå!

blää

Agggh såklart att något skulle hända i sista minuten! jag visste att allt gick för bra. Nu har min vårjacka gått sönder (tack för bra kvalité) och det enda jag har är mina två vinterjackor. Det är ett stort hål i vänster ärm. Nicole ser om hon kan fixa det nu. Hoppas hoppas! Annars får jag fråga en kompis. Asså typiskt att det skulle hända!

28 timmar kvar!

Hejhejhej! :D
Idag och igår har varit sånna dagar då jag bara varit jobbigt glad, överexalterad och gått runt med ett stort leende på läpparna i korridoren :D Är dock lite smått nervös men det går väl över när vi väl är i San Francisco. Imor är jag ledig så då ska jag fixa lite sista detaljer, köpa rese-snacks, fixa med banken, packa det sista, kolla väderprognos och skypa med pappa och mamma :)
Såhär kommer det se ut
Kom på att jag inte har berättat vad det är vi ska göra det borta, så tänte göra det nu. Vi är i själva usa i 7 dagar + 2 dagar på bussen/flygplatsen i Kanada.
Fredag: 22.30 tar vi bussen härifrån till Montreal och kommer fram runt 5 på morgonen till flygplatsen.
Lördag: Flyger till San Francisco och har en liten tour av staden + en del fritid
Söndag: En guidad tur av Alcatraz prison, besök till The Academy of Science sen en massa timmars buss till L.A
Måndag: Se Hearst Castle i San Simeon sen vidare till Hollywood, Walk of fame och Kina teatern
Tisdag: Se Hollywood skylten, Rodeo Drive, Beverly Hills, Sunset boulevard och så ska vi chilla på Venice beach
Onsdag: Heldag på Universal studios sen över natten kör vi till Grand Canyon! Vi kommer fram runt 7 på morgonen
Torsdag: Heldag vid Grand Canyon sen buss till Las Vegas på eftermiddan. Hela kvällen har vi fritid att kolla runt där.
Fredag: Fram till lunch har vi fritid att shoppa och vara turister sen tar vi bussen tillbaka till Los Angeles där vi tar ett nattflyg tillbaka till Montreal. (+Pappa fyller år! ♥)
Lördag: Landar 7 på morgonen sen buss tillbaka till Rimouski (och kylan). Kommer hem igen runt 18.00.
Det kommer bli en helt otrolig resa! :D