Första december!

23 dagar kvar till julafton, 13 dagar kvar till Lucia, 30 dagar till ett nytt år, 1 dag kvar till helg! :D Tiden går så snabbt!
Idag har jag tänt mitt julafton-nedräknings-ljus för första gången och öppnat första luckan på min kalender. Nu kan julen få komma hur snabbt den bara vill, längtar till julgran, baka pepparkakor och pepparkakshus, lyssna på julmusik och sitta i soffan i pyjamasbyxor och läsa en bra bok :)
Idag har desvärre varit en ganska dyster dag, igår så begick en 15-årig tjej självmord på grund av hon blivit mobbad in princip hela sitt liv. Hon bode i Quebec någonstans och ingen kunde i över huvud taget tänka sig att hon skulle göra nåt sånt. Hela dagen pratade lärarna om hur viktigt det är att vi tänker på vad vi säger till varandra och att man inte ska judge a book by it's cover. På etiken tillbringade vi hela lektionen till att diskutera det ämnet och kolla på en video på youtube om henne och om mobbning. Sen skrev alla varsitt brev till säkerhetsministern i Toronto om att han måste agera, att det gått för långt. De har tydligen under flera år varit på vippen att stifta en lag om mobbning men aldrig kommit till skott. Så nu uppmanar media att varje elev i varenda skola i Quebec ska skriva ett brev till honom för att visa att folk bryr sig och att det är en viktigt punkt. Tycker det är jättebra att folk reagerar som de gör och faktiskt försöker göra någonting åt saken.
Känns knäppt att nu försöka följa med något helt orelevant och oviktigt..
Här är mitt fina ljus i alla fall:
...

Kommentarer
Postat av: Sofia - My Camera And I

Usch vad hemskt:(

2011-12-02 @ 12:17:44
URL: http://mycameraandi.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: